Publicitat
Diners

Begudes ecològiques i ampolles inspirades en la natura

"La forma dels envasos és un factor clau per permetre que a dins la beguda es pugui moure en vòrtex i, gràcies a això, es preservi la seva vitalitat". Aquesta és la principal premissa de Vitbot Europe, una empresa amb seu a Terrassa que comercialitza ampolles i gerres biomimètiques, actives i sostenibles.

Antonio Lozano, CEO i soci fundador de la companyia, explica que tot va començar quan en observar la natura, ell i la seva dona, Dolors Martorell, es van adonar que la forma ovoide és la que s’usa majoritàriament per emmagatzemar la vida. "L’ovoide és la forma que tenen la majoria dels fruits i llavors. I, els ous són, d’una manera o altra, el receptacle de tot animal vertebrat o invertebrat", comenta Lozano. Per això, "les nostres ampolles tenen forma d’ou".

A més, "gràcies a aquesta forma ovoide, dins de les Vitbot els líquids giren en vòrtex d’una manera natural (vitalització), generant una dissolució uniforme dels minerals, electròlits… que hi ha a les begudes. Com a resultat, el cos humà assimila d’una manera més eficient les propietats de l’aigua, sucs, te, begudes vegetals, etc", diuen des de l’empresa.

Els envasos que comercialitza Vitbot estan fabricats amb criteris d’economia circular. I és que utilitzen materials 100% vegetals, vidre, o 100% rPET reciclat i reciclable. Per això són sostenibles, però també biomimètics (el seu disseny està inspirat en la ciència de la naturalesa) i actius (perquè el moviment que es produeix al seu interior permet que la beguda mantingui intactes totes les seves qualitats).

Evolucionar
"Mitjançant Vitbot, volem ajudar a evolucionar la forma en què s’envasen l’aigua i tots els líquids, i aportar així un benefici per a les begudes, per a les persones i per al nostre planeta", destaca Lozano.

La companyia té una línia d’ús personal, amb ampolles que comercialitzen a tota Espanya, però també a altres països europeus a través, sobretot, de la col·laboració amb diversos distribuïdors, però també mitjançant una botiga en línia. A més, també tenen una gamma d’envasos per a usos industrials. Els fabricants de begudes tenen tres opcions: comprar les ampolles a Vitbot, produir els seus envasos Vitbot personalitzats sota llicència de royalty, o arribar a un acord de co-brànding amb l’empresa.

Des de fa uns mesos, Vitbot ha decidit fer un pas més, amb la seva nova marca LOD, Living and Organic Drinks. "Hem decidit envasar aquelles begudes que a nosaltres ens agradaria trobar a les prestatgeries de les botigues i supermercats. Són begudes elaborades amb ingredients orgànics, sense sucres afegits, sense additius, sense glútens, veganes i envasades en les ampolles biomimètiques, actives i sostenibles Vitbot", expliquen.

Ecològiques, vives i sostenibles
Lozano indica que es tracta de begudes ecològiques, vives ("perquè no estan pasteuritzades") i sostenibles, "ja que estan envasades en recipients vegetals o fets a base de plàstic reciclat". "El gener es podran trobar en diversos ‘market places’ de menjar ecològic i botigues també ecològiques, però en aquest cas farem una aposta molt forta per la venda en línia des de la nostra pròpia web", menciona.

De moment, ja venen aigua de mar hipertònica, una beguda isotònica ideal per a esportistes i quefir d’aigua. Pròximament posaran a la venda noves begudes: kombutxa de poma i canyella, kombutxa de llima i gingebre i dos refrescos d’àloe vera, un amb granada i l’altre amb llima i atzavara. La intenció és que la gamma segueixi creixent.

Vitbot va néixer l’any 2014 a Santa Mònica, a Califòrnia, però el 2016 es va traslladar a Terrassa. Actualment, hi ha un equip de quatre socis, un dels quals és de la ciutat. "Vam començar la meva dona i jo, amb els nostres recursos personals. En un moment determinat vam tornar a Espanya per qüestions personals. Alguns mitjans de comunicació es van fer ressò del nostre projecte i vam trobar un soci de Terrassa. Al final, ens vam acabar traslladant aquí", recorda Lozano. "Ara som quatre socis, però l’aposta per la nostra marca LOD necessita inversió. Ens hem posat a buscar finançament i sembla que hem trobat un soci en BBVA", comenta. "Esperem poder tirar endavant el projecte", diu.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top