Publicitat
Diners

Professions de moda: on trobar feina?

Els experts destaquen els sectors tecnològic, logístic, sanitari i del màrqueting digital com aquells que creixeran més

El mercat laboral està en constant evolució. Mentre que alguns sectors i les professions vinculades a ells es veuen impulsats pels canvis de consum, l’estil de vida i les necessitats reals i les suggerides, altres van perdent pes. L’aparició de la pandèmia de la Covid-19 ha estat un factor que ha confirmat algunes de les tendències, però que ha provocat també alguns canvis.

Així, la crisi sanitària ha incrementat la demanda de personal docent, sanitari, de logística, de neteja i per a botigues d’alimentació, explica Sergi Boira, tècnic del Servei d’Empresa i Intermediació de l’Ajuntament de Terrassa. I és que la pandèmia ha propulsat tota la cadena de valor del sector de la salut, inclòs l’àmbit farmacèutic, i el de l’alimentació, però també tot allò relacionat amb la tecnologia, el desenvolupament de plataformes de venda en línia, la venda d’equips informàtica i el desenvolupament d’eines de comunicació digitals entre empleats.

Això, però, no serà quelcom vinculat només a la Covid sinó que es preveu que els sectors tecnològics, logístic i sanitari mantinguin el seu creixement.

Administratius, instal·ladors i informàtics són entre els oficis amb més demanda

Més enllà d’aquests àmbits i els seus oficis els experts com Boira, Sònia Pérez, responsable dels serveis de formació de la Cambra de Terrassa, i Pere Ejarque, responsable d’intermediació laboral de Cecot, destaquen altres professions emergents. Són totes aquelles relacionades amb l’atenció al client, el màrqueting digital, les instal·lacions i el manteniment, les telecomunicacions i la informàtica, i el personal administratiu especialitzat.

Habilitats tècniques
La població activa, sobretot aquells que es troben a l’atur i busquen reorientar la seva carrera professional, han de tenir en compte també que hi ha certes indústries a qui els costa trobar professionals que compleixin amb els requisits desitjats, sobretot aquells en què calen habilitats més tècniques i específiques. En aquest sentit, hi ha força demanda de perfils relacionats amb les enginyeries tècniques o informàtiques, però també en temes de disseny o manteniment industrial i la indústria del metall.

Sigui com sigui, en els processos de selecció de personal cada cop es té més en compte que els valors que manifesten els candidats coincideixin amb els de l’empresa contractant i la seva missió, indica Boira, que juntament amb Pérez i Ejarque apunten la importància de les competències transversals o ‘soft skills’ com la capacitat d’aprenentatge, la creativitat, el raonament lògic i analític, la flexibilitat i l’adaptació al canvi, la implicació i el compromís, la col·laboració, la preocupació per l’ordre i la qualitat, la perseverança i l’orientació a resultats.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Professions de moda: on trobar feina?
To Top