Publicitat
Diners

Un 58,52% dels participants al projecte Singulars de Cecot han trobat feina

Les tres edicions celebrades han format i orientat 153 joves de la comarca

Alguns dels alumnes durant les pràctiques d’electricitat

El 58,52% dels joves participants de les tres edicions del projecte Singulars gestionades per Cecot Formació i Desenvolupament han trobat feina i el 40% han retornat al sistema educatiu.

El programa, que l’entitat impulsa sota el nom “Jove, aposta pel teu futur”, és una iniciativa del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), i té per objectiu inserir persones aturades joves menors de 30 anys en el mercat de treball. En la seva tercera edició i durant un període d’onze mesos, l’equip de professionals de Cecot Formació i Desenvolupament ha estat orientant i formant més de 60 joves en tres famílies professionals diferents: el Certificat de Professionalitat d’Activitats Auxiliars de Magatzem i les accions de formació a mida de Manteniment Industrial i Electricitat.

L’edició encara no ha acabat (ho farà el dia 30 d’aquest mes de juliol), però enguany ja s’ha aconseguit la inserció del 21,6% dels participants.

Durant el mes de juny, aquesta seixantena de joves, molts d’ells d’entre 16 i 20 anys, amb una clara majoria de nois (85%) i procedents de Terrassa, Rubí i Sabadell, han finalitzat les activitats formatives teòric-pràctiques i aquest juliol continuen assistint a diferents tutories individuals i grupals d’orientació per encarar la seva incorporació al món laboral o retorn al sistema educatiu després d’haver-se format.

“El nostre col·lectiu de joves no només és el més perjudicat en les estadístiques de l’atur sinó que a més Espanya té una taxa d’abandonament escolar prematur del 16% (2020), lluny del 10% de la mitjana europea”, explica Eulàlia Martínez, directora de Cecot Formació i Desenvolupament, que sosté que “cal revertir aquests resultats que s’han perpetuat els darrers anys i cal implementar canvis efectius per corregir una tendència que necessita un marge de temps llarg entre la implementació de canvis i els primers resultats”.

Així, Martínez considera imprescindible que tant els agents públics com els privats s’alineïn i treballin de manera conjunta per assolir objectius que repercuteixen socialment i econòmicament a tota la ciutadania. En aquest sentit, destaca que durant les tres edicions del projecte impulsades des de Cecot Formació i Desenvolupament s’han format i orientat a 153 joves de diferents poblacions del Vallès Occidental, assolint un índex d’inserció laboral del 58,52%.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top