Publicitat
Hotel Don Cándido
Diners

L’hoteleria de Terrassa no preveu un gran impacte del Mobile World Congress

El sector no preveu que la celebració del congrés es faci notar a la ciutat, a l’espera de reserves d’última hora

En ocasions anteriors del MWC, l’Hotel Don Cándido havia arribat al 100% d’ocupació / Nebridi Aróztegui

El sector hoteler de Terrassa no preveu un gran impacte del Mobile World Congress (MWC) a la nostra ciutat. Els establiments egarencs creuen que la celebració del saló no es farà notar enguany com en les edicions prepandèmia, en què sí que havien viscut un augment de les reserves, registrant entre un 80% i un 100% d’ocupació. Es mostren, però, a l’espera de possibles moviments d’última hora.

El congrés de telefonia mòbil torna a Barcelona la setmana que ve, del 28 de febrer al 3 de març. El MWC comptarà amb 1.000 ponents, el 95% d’ells presencials, i més de 1.500 expositors. Segons el conseller delegat de GSMA, John Hoffman, el saló espera duplicar el públic de l’edició reduïda de l’estiu de 2021, però pronostica una assistència de menys de la meitat que el 2019, amb entre 40.000 i 60.000 visitants.

Els hotelers, restauradors i taxistes de Barcelona l’entomen com “el tret de sortida cap a la normalitat” i destaquen l’impacte emocional que suposa pels negocis. Amb tot, es mostren conscients que l’activitat quedarà lluny de les edicions anteriors.

“Les previsions no són comparables amb les del 2019, però és un tret de sortida molt important, sobretot per la resta de fires que venen després”, va explicar ahir el president del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Clos.

Durant la setmana del congrés el Gremi preveu una ocupació al voltant del 60%, un 20% més del que de la que hi ha actualment. Així mateix, es vaticina que hi haurà un 80% dels hotels oberts, un 5% més dels que hi havia durant el gener. No obstant això, els hotelers de la capital catalana han rebut un 40% menys de reserves que en edicions prepandèmia.

I aquest és precisament un dels factors que destaquen els hotelers de Terrassa. “El gruix de les reserves que rebíem nosaltres no provenien directament d’assistents al Mobile, que alguna en teníem, sinó de gent que volia visitar Barcelona, però que allà no trobava habitació o els preus eren desorbitats per la celebració del congrés i venia a Terrassa. Enguany no es preveu una assistència tan alta a la fira, els preus a Barcelona no són tan elevats i encara hi ha habitacions lliures”, comenta Irene Ruiz, directora de l’Hotel Don Cándido.

Ruiz explica que, de moment, de cara a la setmana vinent, tenen una ocupació prevista del 60%, però confia que les reserves d’última hora faran créixer aquest percentatge. “Encara és un moment d’incertesa i la gent fa els plans a última hora. Les últimes setmanes ja ho hem vist”, detalla, alhora que assegura que no sap si l’impacte del MWC acabarà arribant realment a Terrassa.

A Petit Luxe esperaven una mica més de reserves que les que estan tenint en els seus apartaments, que tenen una ocupació prevista semblant a la de les últimes setmanes.

A l’hotel 1900 Bed&Breakfast tampoc preveuen un repunt de l’ocupació. “Aquest any no deixa de ser especial. No hi haurà tant moviment de persones i crec que no ho notarem”, diu la directora, Marta Riu, que en ocasions anteriors ho havia “notat una mica”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
L’hoteleria de Terrassa no preveu un gran impacte del Mobile World Congress
To Top