Publicitat
Diners

Camil Ros: “No s’han de rebaixar impostos; el que cal és un control dels preus”

La UGT ha celebrat aquest dimecres a Terrassa una assemblea de delegats i afiliats per explicar les novetats de l’acord sobre la reforma laboral

El secretari general de la UGT, Camil Ros / Nebridi Aróztegui

“Igual que Europa i el Banc Central Europeu controlen el tipus d’interès, també hi ha d’haver un control dels preus energètics, de la llum, l’aigua, el gas i la gasolina”, ha manifestat Camil Ros, secretari general de la Unió General de Treballadors de Catalunya (UGT), que aquest dimecres es mobilitza conjuntament amb CCOO i altres organitzacions a tota Espanya contra la pujada dels preus. “Sembla que el debat al voltant dels carburants i l’electricitat i el gas només afecta les empreses, però no és així, afecta de manera molt directa a la gent treballadora. Les empreses volen baixades d’impostos, però el que cal és un control de preus”, ha assenyalat.

“Està demostrat que baixar els impostos no és un element perquè els preus baixin; el que cal és posar topalls”, ha remarcat, tot demanant mesures de xoc a curt termini i decisions estructurals a llarg. “El Govern estatal va tard. El gran problema d’Espanya és que no ha pres cap decisió”, ha dit.

Ros ha fet aquestes declaracions aquest dimecres a Terrassa just abans de donar inici a l’assemblea de delegats i afiliats que ha celebrat la UGT per explicar les novetats de l’acord sobre la reforma laboral que es va aprovar al Congrés dels Diputats, així com diferents aspectes de l’actualitat laboral, com la implantació del nou salari mínim interprofessional (SMI).

“Per molt que la llei sigui bona, les empreses no s’han tornat bones de cop”, ha assegurat Ros. “Per desgràcia tenim unes empreses que el que busquen no és la persona més i millor preparada sinó la més barata i el contracte més temporal possible però amb aquesta reforma laboral el que aconseguim és que si fins ara, per definició, el contracte era temporal i precari, sigui ara, per definició, indefinit i les causes de temporalitat s’hagin de justificar amb una previsió anual”, ha indicat, alhora que ha recordat la derogació de la prioritat aplicativa del conveni d’empresa sobre el conveni sectorial.

El secretari general de la UGT també ha celebrat la pujada de l’SMI. “El 2007 vam fer la primera campanya. Aleshores estava en 570 euros i ara hem aconseguit finalment arribar als 1.000”, ha destacat, tot i sostenir que, al seu parer, aquest hauria d’estar en 1.200 euros.

La trobada sindical s’ha celebrat al Centre Cívic President Macià i ha estat conduïda per Ros i la secretària d’organització d’UGT Unió Comarcal del Vallès Occidental, Elena González. La sessió forma part d’un conjunt de jornades informatives que el sindicat està fent arreu de Catalunya.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top