Publicitat
Diners

Reempresa incorpora espais comercials de titularitat municipal

Els ajuntaments de Sant Cugat del Vallès, Badia del Vallès, Manresa, Sant Boi del Llobregat i Sant Just Desvern són els primers a sumar-se a aquesta nova línia del programa

Antoni Abad, Ana M. Martínez i Laura Sallent / Nebridi Aróztegui

Reempresa, el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya promogut per la patronal terrassenca Cecot i la fundació Autoocupació, ha renovat aquest dimarts el conveni de col·laboració amb la Diputació de Barcelona per dos anys amb l’objectiu de fomentar la transmissió empresarial, especialment en municipis petits i mercats municipals.

Ambdues entitats col·laboren des de fa diversos anys, primer, en la posada en marxa d’un sistema generalitzat a la demarcació de Barcelona amb 35 punts locals d’atenció Reempresa gestionats pels Centers Locals de Serveis a les Empreses dels ajuntaments participants per oferir una atenció personalitzada tant a empresaris cedents (que volen traspassar el seu negoci) com a reemprenedors (persones que n’agafen el relleu), i, més endavant, amb la creació de dos programes específics: Reempresa Mercats Municipals i Reempresa Municipis Petits (pensat per a municipis de menys de 15.000 habitants). Enguany fan un pas més i el primer d’aquests dos programes incorpora una nova línia d’espais comercials de titularitat municipal disponibles. De moment, en una primera fase, s’hi sumen els municipis de Sant Cugat del Vallès, Badia del Vallès, Manresa, Sant Boi del Llobregat i Sant Just Desvern.

“Igual que hem estat ajudant els mercats municipals a buscar reemprenedors per ocupar parades disponibles, el que volem ara també és ajudar els nostres reemprenedors a emprendre en un entorn amb més facilitats que el mercat lliure que és el que proporcionen aquests ajuntaments que posen a disposició aquests locals”, ha explicat aquest dimarts Laura Sallent, directora del Centre de Reempresa de Catalunya.

Des de la seva posada en marxa el tercer trimestre de l’any 2017, el programa Reempresa Mercats Municipals (que ara passa a ser Reempresa Mercats Municipals i Espais Comercials de Titularitat Municipal)  ha gestionat més de 350 parades en cessió (un 70% de les quals buides), ha registrat més de 80 reempreses d’èxit, ha ajudat a salvaguardar més de 150 llocs de treball i ha generat una inversió induïda de més d’1.215.000 euros. Un 60,4% de les parades transmesses han estat d’alimentació i supermercat, sent aquesta l’activitat predominant. El principal motiu de transmissió de les parades que sí que estaven en funcionament ha estat la jubilació amb un 44,4% .

Per la seva banda, el programa Reempresa Municipis Petits, que va entrar en funcionament el juny de 2020 amb un aprova pilot, ha atès més de 110 empreses cedents, ha registrat més de 50 transmissions d’èxit amb una inversió induïda de més de 2.100.000 euros i ha ajudat a salvar més de 120 llocs de treball. En aquest cas, la primera activitat d’empreses en cessió és la restauració, amb un 21,6%, i la segona, les botigues d’alimentació i supermercat, amb un 18%. El principal motiu de venda ha estat també la jubilació, amb un 37,5%.

Ana M. Martínez, diputada delegada de comerç de la Diputació de Barcelona, ha remarcat que el resultat d’aquests dos programes “està sent molt exitós”. “Quan una cosa funciona s’ha de mantenir i fins i tot dedicar-hi més esforços perquè sempre hi ha marge de millora”, ha assenyalat la també alcaldessa de Rubí, que ha recordat que a la demarcació de Barcelona, “més de mig milió de persones treballen el sector comerç, aportant un 22% del PIB de Catalunya; unes dades que ens demostren un cop més el paper tan significatiu que té el comerç en l’àmbit de l’ocupació i el desenvolupament econòmic territorial”. “Per això – ha dit la diputada – impulsem aquests dos programes amb l’objectiu de facilitar la transmissió de locals disponibles i evitar el tancament de negocis en funcionament“.

Antoni Abad, president de la Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, ha posat en valor la col·laboració publicoprivada entre la Cecot i la Diputació de Barcelona com “una via per crear projectes d’èxit que tenen un fort impacte a la nostra societat i economia“. Alhora, Abad ha destacat el compromís compartit de “mantenir llocs de treball i fomentar la compravenda de negocis com a una via real d’emprenedoria“.

De fet, l’objectiu de la col·laboració entre patronal i Diputació a través de Reempresa és salvaguardar el teixit comercial dels municipis i mercats del territori, dotar de major visibilitat i promocionar aquests espais de consum i assegurar la continuïtat i successió dels comerços de la província de Barcelona, així com, afavorir amb la nova línia que s’incorpora ara l’ocupació d’establiments comercials de titularitat municipal que diversos ajuntaments posen a disposició de nous emprenedors.

Més de 3.400 empreses “salvades” per Reempresa

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Reempresa incorpora espais comercials de titularitat municipal
To Top