Publicitat
Diners

Ficosa liderarà un projecte per impulsar la conducció autònoma

La multinacional s’alia amb agents industrials i acadèmics per desenvolupar tecnologies clau perquè el vehicle autònom funcioni de manera més eficient i pugui detectar obstacles

Instal·lacions de Ficosa a Viladecavalls / Nebridi Aróztegui

La multinacional Ficosa, que té la seva principal planta productora i centre tecnològic a Viladecavalls, liderarà un projecte que neix amb la voluntat de revolucionar la implementació de la conducció autònoma a Espanya. L’empresa, dedicada a la creació de solucions de visió, seguretat, eficiència i connectivitat d’alt contingut tecnològic per a la indústria de l’automoció i la mobilitat, s’ha aliat amb altres socis del sector industrial i acadèmic per llançar un projecte de desenvolupament de tecnologies clau, batejat com InPercept.

La iniciativa, que compta amb un pressupost de 8 milions d’euros, impulsarà les tecnologies d’ajuda a la conducció (ADAS, de l’anglès advanced driving-assistance systems) perquè el vehicle autònom funcioni de manera més eficient des del punt de vista energètic i sigui capaç també de detectar obstacles i condicions adverses.

En un comunicat, la multinacional destaca que el projecte busca també limitar al màxim la participació humana en el maneig i control del vehicle, i millorar la capacitat i les condicions de trànsit.

“Estem molt orgullosos de liderar un projecte insígnia dins de la indústria de l’automoció espanyola, que permetrà fer un gran salt tecnològic per acostar el vehicle autònom al present, sumant esforços amb socis de primer nivell del món empresarial i acadèmic”, comenta Josep Maria Forcadell, director general de tecnologia de la multinacional.

Amb el suport del Ministeri

Liderat per Ficosa, el projecte compta amb la participació de diversos representants del sector industrial i acadèmic, com Capgemini Engineering, Idneo-Nextium, Hi Iberia, Nommon, Datik, Inelmatic Electronics i Orim Management. La iniciativa té el suport del Ministeri de Ciència i Innovació, dins de la convocatòria PTES (Programa Tecnològic d’Automoció Sostenible), i està subvencionada pel CDTI (Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial).

Segons expliquen des de Ficosa, els sistemes actualment disponibles en el mercat tenen diverses limitacions quant a la percepció del vehicle i la comprensió dels diferents escenaris, especialment quan es tracta de la detecció de vehicles i usuaris vulnerables. Per això, es requereixen sistemes més avançats, i és necessari desenvolupar una plataforma de “visió”, entesa com la capacitat de formar una representació dinàmica de la realitat al voltant del vehicle que permeti prendre decisions quant a activació de mecanismes de seguretat, planificació de rutes i gestió eficient de l’energia.

InPercept té com a finalitat la creació d’aquesta plataforma de “visió”. Està previst que la demostració final es dugui a terme a finals de 2023.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top