Publicitat
Diners

Els transportistes, contra la proposta de prohibir la circulació per l’AP-7 els caps de setmana

El Gremi ho considera una mesura “desproporcionada” i “injusta”. Assegura que afectaria directament sobre les exportacions a nivell estatal

La COT, Coordinadora d’Organitzacions del Transport, de la que en forma part el Gremi de Transports i Logística de Catalunya, alerta de les conseqüències negatives en les exportacions que tindria, a parer seu, prohibir la circulació de camions per l’AP-7 els caps de setmana per alleugerar l’augment de trànsit després de l’aixecament dels peatges en la citada via que va entrar en vigor el mes de setembre passat.

Comenten que per l’AP-7 circulen amb destinació a la resta d’Europa el 60% de les exportacions espanyoles, que són transportades per uns 12.000 camions diàriament, “els quals veurien reduïda la seva activitat setmanal en més d’un 25% en no existir cap més alternativa per a poder accedir a la frontera”.

El Gremi de Transports i Logística de Catalunya, adherit a la Cecot, i les associacions que conformen la COT (AGTC, ASTAC, COMTAL i Sintraport) titllen la proposta de “desproporcionada” i “injusta”. Diuen que els camions ja circulaven obligatòriament per la citada autopista des de 2018, quan se’ls va prohibir que circulessin per les carreteres nacionals paral·leles suportant el cost dels peatges, per la qual cosa no consideren admissible que ara que és gratuïta “se’ns pretengui expulsar de la via, quan no som els responsables de l’increment de trànsit que ha experimentat i tenint en compte el servei públic i essencial que realitzem”. Les entitats destaquen que l’AP-7 a la Comunitat Valenciana també ha passat a ser lliure de pagament, sense que en aquest tram s’hagi establert cap mesura limitativa, “malgrat suportar un volum similar de camions i tenir un nombre menor de carrils en bona part del trajecte”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Els transportistes, contra la proposta de prohibir la circulació per l’AP-7 els caps de setmana
To Top