Publicitat
Diners

Leitat crea nodes sensors per a mobles intel·ligents

El centre tecnològic terrassenc participa en el projecte Smartspace, que incorporar de l’Internet de les coses a productes del sector del moble i l’habitatge

Una imatge del sofà d’exterior intel·ligent que ha dissenyat l’empresa d’abast internacional Kave Home

Leitat participarà en el projecte Smartspace, que ha desenvolupat la Comunitat RIS3CAT, i que suposa la creació d’un sofà i un moble expositor intel·ligent i una porta automàtica amb tecnologia òptica. El consorci, format per tres empreses i tres centres tecnològics catalans, sota el lideratge del clúster de l’hàbitat CENFIM, ha invertit 1,7 milions d’euros per crear diversos prototips que incorporin l’Internet de les coses a productes del sector del moble i l’habitatge.

En la realització dels prototips s’han implicat els centres tecnològics Eurecat, Leitat i la Fundació i2CAT i les empreses Kave Home, Arquetypo i Motion4 i. Aquest projecte ha estat cofinançat per ACCIÓ, que és l’agència per la competitivitat de l’empresa de la Generalitat. Smartspace ha estat desenvolupat per la Comunitat RIS3CAT per a l’especialització intel·ligent de les indústries de la moda i de l’hàbitat a Catalunya.

El projecte s’ha impulsat amb la voluntat de digitalitzar un sector poc avesat a fer-ho fins ara, com és el de l’hàbitat i l’interiorisme. S’ha fet enfocant-se especialment cap al sector de l’hostaleria, les botigues o les oficines. Segons apunta Jaisiel Madrid, director tècnic del projecte Smartspace i Digital & Livinglab Manager de CENFIM, el repte principal és “accelerar la transició dels productes dels nostres associats cap a l’àmbit smart”.

Madrid ha destacat que, a banda dels prototips, també s’ha creat des d’Eurecat i la Fundació i2CAT “una plataforma IoT i un gateaway que permeten, respectivament, connectar qualsevol producte de l’hàbitat amb sensòrica”. Aquesta plataforma, juntament amb el gateaway, “uneix els diferents protocols de comunicació de cada producte, facilita que es connectin entre si i centralitza totes les dades que aporten per tal d’oferir valor tant per al gestor de l’espai com per a l’usuari del producte”, afegeix el director tècnic.

Nodes sensors

Pel que fa a la participació de Leitat Technological Center, ha desenvolupat un conjunt de nodes sensors de qualitat ambiental de baix consum enfocats a aportar valor a la resta de solucions i millorar el coneixement i control sobre els paràmetres de confort ambiental dels espais hàbitat.

Actualment, ja hi ha tres prototips que estan en funcionament: es tracta d’un sofà d’exterior intel·ligent dissenyat per Kave Home, un moble expositor intel·ligent per a botigues creat per Arquetypo i una tecnologia òptica per portes automàtiques de Motion4.

El projecte Smartspace s’ha desplegat entre el novembre del 2019 i el juny de 2022. Els productes que ja s’han creat s’han instal·lat de forma pilot en diversos espais.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top