Publicitat
Diners

Terrassa, la ciutat amb més empreses del Vallès

En el segon trimestre de l’any, la ciutat es manté com la que compta amb més negocis de la comarca del Vallès Occidental, amb 5.412 empreses, un 21,4% del total

Terrassa continua encapçalant la llista de poblacions de la comarca amb més empreses. Concretament, i segons les xifres que aporta el flaix socioeconòmic del segon trimestre de 2022, que elabora l’Observatori del Vallès Occidental, a la ciutat hi ha 5.412 empreses, el que representa un lleu increment respecte a les dades del mateix trimestre de l’any passat, que reflectien que a Terrassa hi havia 5.408 empreses, quatre menys que ara, amb una variació anual del 0,1%.

Respecte a l’anterior trimestre de 2021, en el qual segons el flaix socioeconòmic hi havia 5.433 empreses, representa una mínima disminució del 0,4%. En total, el 21,4% del total de la comarca correspon a empreses terrassenques, superant a Sabadell, amb 5.169 i un 20,4%.

En les xifres globals com a comarca, al Vallès Occidental, durant aquest segon trimestre de l’any en curs, ha perdut un 0,3% de les empreses respecte al trimestre anterior. La comarca ha tancat el trimestre amb 25.294 empreses, 76 menys que el passat trimestre. Si es compara amb els índexs del mateix període, però de l’any 2021, el Vallès Occidental augmenta en un 0,4% les seves empreses, passat de les 25.205 de llavors a les 25.294 actuals.

Nombre d’assalariats

D’altra banda, a l’informe també es mostren altres xifres, com la d’assalariats que, durant el segon trimestre de 2022, a Terrassa, han augmentat respecte a l’anterior en 185 persones, amb un total de 60.540. Respecte a l’any anterior, es revela un augment del 3,3%.

En l’apartat d’autònoms, a la ciutat i en el segon trimestre d’aquest any se n’han enregistrat 13.195, 235 més que en el primer trimestre d’enguany. Si es contraposa amb les dades de 2021, revelen que Terrassa ha perdut 95 persones en règim d’autònoms en un any. A la comarca, el nombre d’assalariats en el segon trimestre ha estat de 335.200, amb una variació anual del 2,7% mentre que, pel que fa als autònoms a la comarca, la xifra és de 61.145, el que suposa un descens de l’1,7% respecte a 2021 en el mateix període de temps.

En el capítol de l’increment de llocs de treball en els grans sectors d’activitat, cal ressaltar que, aquest trimestre, comerç ha superat a indústria a nivell comarcal, amb 1.503 llocs més i un augment de l’1,9% respecte al trimestre anterior, i un 2,3% d’increment respecte a l’any anterior en el mateix espai de temps.

Els sectors econòmics que han guanyat pes en aquest segon trimestre de 2022 han estat la construcció, amb 485 llocs més de treball respecte al trimestre anterior, un 1,2% d’augment, el que suposa una pujada anual del 2,7%.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Terrassa, la ciutat amb més empreses del Vallès
To Top