Publicitat
Diners

Els fons de Celsa demanen reestructurar el deute

Argumenten que d’aquesta manera es garanteix la continuïtat del negoci a llarg termini i una “solució assegurada” amb capital totalment privat sense la participació de la SEPI

Celsa és una empresa amb seu a Castellbisbal que fabrica acer a partir del reciclatge

Els creditors de l’empresa Celsa, amb seu a Castellbisbal, s’han adreçat al jutjat corresponent per formular una proposta de reestructuració per convertir 1.291 milions d’euros del deute i part del deute Jumbo de la siderúrgica en el 100% del capital de l’empresa, a més de l’extensió dels venciments de la resta de deute en cinc anys. Els creditors, que han presentat aquesta proposta coincidint amb el primer dia de la nova llei concursal, argumenten que d’aquesta manera es garanteix la continuïtat del negoci a llarg termini i una “solució assegurada” amb capital totalment privat sense que calgui la participació de la SEPI.

Des de l’empresa de Castellbisbal s’atribueix la presentació de la proposta dels creditors a “un element més” de les negociacions, que, han afegit, continuen “actives i obertes”. Els creditors, que representen el 90% del deute Jumbo i el 89% del deute convertible, van explicar que, amb aquesta acció, garanteixen que Celsa torni a ser un “grup empresari viable i degudament capitalitzat” i es comprometen a injectar més liquiditat per assegurar el negoci.

També afirmen que no mourien el centre d’operacions, mantindrien l’ocupació a tot el grup i incorporarien “executius espanyols de gran prestigi i experiència internacional a un nou consell d’administració”. D’altra banda, assenyalen que han fet aquest moviment després de buscar “proactivament una solució consensuada a la situació financera de Celsa des del 2020” i després que “l’empresa no hagi fet cap intent raonable d’arribar a un acord comercialment acceptable”.

Control del negoci

A més, es van queixar que a l’empresa “només els preocupa preservar els interessos financers de la família Rubiralta i el seu control sobre el negoci, en lloc dels interessos de la mateixa empresa, els seus creditors i altres grups d’interès”. Celsa, en un comunicat, ha reivindicat els “significatius moviments” en els darrers mesos i que han suposat una “aproximació a les aspiracions dels creditors”.

Segons la companyia, una de les propostes va ser el 22 de juliol i era “molt propera” a les exigències dels fons d’inversió traslladades el 9 de juny anterior. L’empresa exposa que la diferència entre les parts radicava en l’import del deute addicional de la reestructurada i en els seus tipus d’interès.

L’empresa oferia reconèixer un deute addicional de 450 milions d’euros amb un interès del 8% anual en una societat de la Unió Europea i per l’altra els fons reclamaven 550 milions d’euros amb un interès del 10% anual en una societat de Luxemburg. Per a Celsa, el moviment dels creditors és “un element més de la negociació i de pressió”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top