Publicitat
Diners

La plantilla de B Braun Medical, en lluita pel sou

Els treballadors d’aquesta empresa de Rubí no volen un increment del 2,5% en els salaris i han iniciat una sèrie de concentracions que poden derivar en una vaga a mitjans de mes

Els treballadors de l’empresa rubinenca, a la primera concentració de dimecres passat

La plantilla de treballadors de B Braun Medical, ha iniciat un seguit de concentracions i aturades que poden acabar en una vaga que començaria el pròxim dia 18 d’octubre. No estan d’acord amb la pujada salarial que els hi proposa l’empresa, amb seu a Rubí, que és del 2,5%. El comitè d’empresa, després de consultar amb la resta de treballadors i rebre el suport d’una àmplia majoria, han dissenyat un pla de mobilitzacions que van començar el passat dimecres amb una concentració a la porta de l’edifici de la companyia.

Avui s’ha previst una nova concentració, calcada a la primera de l’altre dia, en diverses franges horàries: de 9 a 9.20 hores, de 12.30 a 13 hores i de 16 a 16.20 hores. Demà dissabte, s’ha programat una nova concentració i, el següent pas, el dia 10 d’octubre, serà una manifestació pels carrers, en el qual es tallarà la carretera de Terrassa per reivindicar que la pujada salarial s’elevi cap al 6,5%.

Els dies 13, 14, 15, 16 i 17 d’octubre, es duran a terme diverses aturades en els diferents torns que té programats l’empresa. Del 13 al 14, el torn de matí farà l’aturada de 13 a 14 hores, el de tarda de 21 a 22 hores, mentre que el torn de nit ho farà de 5 a 6 hores. Els altres dies, 15, 16 i 17, les aturades canviaran, adaptant-se als quarts torns de matí i tarda. Si no hi ha cap variació en les negociacions, la plantilla de B Braun Medical ha previst començar una vaga, de dilluns a divendres i les 24 hores.

Els dos últims anys

Des del comitè d’empresa es recorda que l’empresa, en els dos últims anys, els hi ha ofert un augment un 0,8% l’any 2020, i l’any passat no es va formular cap increment de sou. Tots els intents d’arribar a un acord, en els darrers dos últims mesos, no han tingut èxit i, per aquest motiu, els representants dels treballadors van comunicar-ho a la plantilla en una assemblea, on es va decidir de manera majoritària iniciar aquest procés de mobilitzacions i concentracions.

Aquesta és una de les branques de l’empresa a Rubí, que compta amb uns 1.200 treballadors, aproximadament, i que es dedica als sèrums. Els treballadors demanen un augment salarial del 6,5%, és a dir, una xifra similar a la de la mitjana de l’IPC de l’any passat. Es queixen, des del comitè d’empresa, que B Braun Medical té uns guanys per sobre dels 15 milions d’euros i que, tot i els problemes de subministraments i l’augment dels preus de les energies, té uns beneficis importants en els últims temps.

Els treballadors es queixen també pel fet que, tot i que el volum de feina ha crescut notablement, l’empresa no ho vol traduir en un augment salarial que consideren que s’ajusta a la bona marxa de B Braun Medical.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top