
Més d'un milió d'euros per apropar la Cambra al teixit econòmic
La Cambra de Comerç de Terrassa transformarà la seva seu amb un projecte que pretén obrir l'entitat a l'ecosistema empresarial, potenciant el seu servei d'acompanyament i allotjament d'empreses i amb un nou cotreball digital

- Més d'un milió d'euros per apropar la Cambra al teixit econòmic
ARA A PORTADA

- Laura Massallé
- Redactora a Diari de Terrassa
Publicat el 29 de novembre de 2022 a les 14:06
Actualitzat el 29 de novembre de 2022 a les 16:40
La Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa invertirà més d'un milió d'euros en la renovació total de la seva seu per "obrir-la encara més al teixit econòmic de la ciutat". Amb el projecte Cambra Business & Working, l'edifici que tenen al carrer de Blasco de Garay i que data del 1990 es transformarà en un espai molt més diàfan i interconnectat amb la intenció de potenciar la interrelació entre els diversos professionals de la mateixa institució, impulsar el seu servei d'allotjament d'empreses i incorporar un nou cotreball digital.
"Quan es van crear les cambres, el coneixement era local i molt parcel·lat per sectors. Ara la diversitat de sectors és molt rellevant, tenim economies molt diversificades i el coneixement no és ni local ni regional, està en el núvol. I nosaltres volem aprofitar tota aquesta riquesa. Hem de propiciar sinergies latents entre el teixit empresarial i hem d'adaptar els nostres espais a aquestes noves necessitats", ha explicat aquest dimarts el president de la Cambra de Terrassa, Ramon Talamàs, a la trobada anual que l'entitat manté amb els mitjans de comunicació.
[caption id="attachment_429495" align="aligncenter" width="700"]
Les obres ja han començat / Nebridi Aróztegui[/caption]
Talamàs ha destacat la tradició emprenedora i l'àmplia oferta universitària que té Terrassa i ha assegurat que la Cambra vol contribuir a acompanyar i retenir els projectes emprenedors que sorgeixen a la ciutat amb el seu servei d'acompanyament i allotjament. A més, ha explicat que l'entitat també treballarà per incrementar la competitivitat de les pimes a través de l'impuls de la transformació digital i ha detallat que el projecte Cambra Business & Working inclou la creació d'un cotreball digital, que ha obtingut una subvenció de fons FEDER, a través de la Fundación Incyde, per un total de 230.000 euros, corresponents al 50% de la inversió. Així, la Cambra de Terrassa es convertirà en la segona cambra catalana a format part de la xarxa espanyola de cotreballs digitals amb suport europeu FEDER, una iniciativa que vol ajudar a la competitivitat i incrementar la productivitat d'emprenedors i empreses a través de la transformació digital dels diferents models de negoci.
Les obres que han de permetre tota aquesta transformació, i que preveuen també actuacions per a l'eficiència energètica amb una planta fotovoltaica a al coberta de l'edifici, van començar fa prop d'un mes i es preveu que estiguin acabades l'abril del 2023.
