NIT DE L'EMPRESA | Una crida a unir forces i passar a l’acció
La Cecot aprofitarà l’altaveu de la seva gala anual per posar al centre del debat la necessitat de reformar l’administració, fer palesa la importància de la confiança i el compromís, i allargar la mà a la col·laboració publicoprivada

- NIT DE L'EMPRESA | Una crida a unir forces i passar a l’acció
Ara a portada

- Laura Massallé
- Redactora a Diari de Terrassa
Publicat el 20 d’octubre de 2024 a les 09:01
Actualitzat el 18 d’octubre de 2024 a les 20:12
La Nit de l’Empresa de la Cecot arriba enguany a la seva 29a edició amb el propòsit de continuar posant en relleu la tasca i la contribució de les empreses a l’economia i el compromís actiu vers la societat. I ho fa sota un lema que pretén motivar la societat civil i el sector públic en l’acció conjunta per assolir “fites de país llargament ajornades”, expliquen des de la patronal.
Així, l’eslògan de l’esdeveniment és RE_ACCIONEM i d’ell en pengen tres subreclams que són generar confiança, compromís empresarial i reformar l’administració.
“Determinar les palanques de canvi per projectes, mesures i acords que són compartits per gran part de la nostra societat, però que cal accionar, de manera conjunta i amb un compromís temporal que vagi més enllà de terminis electorals”. Aquest és el desig de la patronal, que considera que per això cal generar confiança i “des del teixit empresarial ens comprometem a fer-ho viable”.
La Nit de l’Empresa és un moment en què l’organització multisectorial recull les diverses propostes, reptes i inquietuds dels gremis i col·lectius empresarials que l’integren per traslladar-los a l’opinió pública a través del gran altaveu que suposa un acte multitudinari com aquest, que ha anat adquirint rellevància i prestigi entre la classe empresarial, política, econòmica i social catalana, consolidant-se com una de les gales de referència en l’àmbit empresarial. Si fa dos anys, per exemple, la principal preocupació a les empreses era el cost de l’energia, la inflació i el cost de les matèries primeres, avui la reducció de la burocràcia i la reforma de l’administració ha anat guanyant pes. Des del teixit empresarial assenyalen que aquests últims anys, empreses, ciutadania, entitats i organitzacions estan fent molts esforços per transformar-se, adaptar-se digitalment, avançar en la transició energètica i fer tota una sèrie de canvis per abraçar un nou paradigma, i que tenen la sensació que “vivim en un món de dues velocitats, on nosaltres fem tots aquests esforços, però a l’altra banda tenim una administració que, en alguns sentits, es mostra molt ineficient i això ens genera impediments a l’hora de fer tots aquests avenços, perquè no podem fer aquest salt endavant si no ho fem en col·laboració amb l’administració pública”, lamenta Oriol Alba, secretari general de la Cecot.
“A l’altra banda, trobem una sobreregulació, una teranyina normativa, una burocràcia molt radical i tota una sèrie d’elements que acaben produint una administració pública ineficient”, prossegueix Alba, que assegura que no volen posar el focus en cap administració concreta, sinó que el problema és “general”. “És el conjunt de l’administració que no s’està transformant al mateix ritme que s’estan transformant les empreses i les persones”, diu.
Notícies recomenades
-
Diners Eurofragance tanca el 2024 amb unes vendes de 180 milions d'euros, un 27% més que l'any anterior
-
Diners Xavier Roca serà el nou director general d'Indústria
-
Diners Terrassa guanya empreses i assalariats el primer trimestre del 2025, però perd autònoms
-
Diners El preu objectiu de les accions de Fluidra baixa de 28 a 26 euros, segons Jefferies