Futbol contra les desigualtats
L’Estadi Olímpic ha acollit aquest dimecres centenars de persones durant la gravació del videoclip del tema “Marquem un gol”, de Sabor de Gràcia. Les impulsores són les veteranes del Can Llong

- Futbol contra les desigualtats
Ara a portada
Publicat el 11 de setembre de 2024 a les 19:06
Actualitzat el 11 de setembre de 2024 a les 19:10
[ Marc Segarra ]
Les veteranes de l’AE Can Llong de Sabadell van impulsar fa un temps un projecte trencador, innovador i inclusiu. A través de la música i d’una cançó amb el grup de rumba Sabor de Gracia, l’equip va engegar la campanya “Marquem un gol”, una iniciativa que busca posar fi a les discriminacions dins el món de l’esport i pretén actuar com a denúncia d’aquestes actituds que malauradament continuen estant a l’ordre del dia en tots els àmbits de la vida.
La meitat de l’equip sabadellenc està integrat per futbolistes terrassenques. Ahir van enregistrar el videoclip de la cançó a l’Estadi Olímpic de Terrassa, fent el pas definitiu per situar el projecte als ulls de tothom en un esdeveniment multitudinari i històric.
“Tinc molta amistat amb el Sicus de Sabor de Gracia i li vaig plantejar la idea de fer una rumba reivindicativa. Vaig escriure la lletra i ell va posar la música. En la cançó hi participen diverses jugadores: dues canten i altres fan de cor. El tema, la veritat que ha quedat molt bé”, explica l’Agustí Holgado, entrenador de l’equip i impulsor de la iniciativa.
L’objectiu, sobretot, és ser un mirall i un exemple que en el món no hi ha lloc per a l’odi. “Volem conscienciar la societat que tothom té dret a fer esport, a jugar a futbol i a viure. Les nostres jugadores, després d’un dia de treball, cuidar els fills, haver de fer de tot, sempre tenen la força per venir a entrenar i jugar. Que tinguin les ganes de posar-se les botes ja té un mèrit espectacular. Al final, el que volem és intentar canviar la mentalitat per totes les dones que ens envolten. Poder ser un altaveu que denunciï aquestes actituds que no tenen cabuda en la vida en general”.
La idea, en un inici, era que fos un tema d’equip, però li van veure un gran potencial i van decidir anar una passa més enllà. “Jo sempre he dit que havíem de fer-ho el més gros possible, però no sé fins a quin punt és mèrit nostre o demèrit de la resta perquè amb el ressò i nivell que està agafant el futbol femení, que sigui un equip de barri el que estigui promovent tot això...”, reflexiona.
A més, creuen que el videoclip ha de ser la passa definitiva perquè la iniciativa agafi una dimensió més. “Amb això obrim la capsa dels trons. Fins ara hem estat picant pedra i ens donarà l’impuls per presentar el projecte i donar-li un nivell molt més global dins de Catalunya i l’estat”.