Publicitat
drac de Terrassa Nebridi Aróztegui
Festa Major

El pas a pas de l’inici de la Festa Major de Terrassa

El Drac baixarà aquest divendres al raval de Montserrat

Actuació del Drac de Terrassa l'any passat / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Tot està a punt per gaudir com mai de la cultura popular al carrer, una de les manifestacions més arrelades de la Festa Major. Caldrà anar ben preparat i cercar llocs estratègics per ser un espectador privilegiat de la imatgeria, el bestiari i les danses tradicionals més nostres. El punt de partida és aquest divendres, a partir de les 20 hores, al raval de Montserrat amb l’arribada del Drac de Terrassa, el pregó del raper Lildami, la descoberta del nou Capgròs de l’any i el ball de Gegants, Bastoners, Nans i l’Àliga de Terrassa. La cultura popular constitueix, un any més, el tret de sortida de la Festa Major. La del 2022, però, és especial per la seva significació de retrobament i acostament a la normalitat després de les severes restriccions sanitàries. Aquest és el pas a pas dels primers moments de la festa.

El Drac baixa

El Drac de Terrassa encara hiberna. És tardà en la reacció perquè el seu subconscient sap que li esperen dies esgotadors. A les 18 hores d’aquest divendres s’estirarà, aclimatarà els seus ulls a l’estiu i començarà a baixar des de la seva fosca cova a Sant Llorenç. Ja es mostrarà feroç, llançant foc pels queixals, en el seu descens a Terrassa, acompanyat de tabals.

Itinerari

La comitiva sorollosa baixarà per la carretera de Matadepera i entrarà al carrer Major de Sant Pere per accedir a la plaça de la Creu Gran i continuar pel carrer Nou i el de Sant Pere. Des de la placeta de la Font Trobada arribarà al raval de Montserrat. Seran les 20 hores.

Pregó

Les campanes de totes les esglésies de Terrassa anunciaran a aquesta hora l’inici de la festa. El Drac entrarà al Raval acompanyat de la seva criatura, aprenenta de ferocitats, el Drac Infantil. Ballaran la seva dansa. Després, el raper Lildami, fulgurant estrella local, pronunciarà el pregó des del balcó consistorial. Serà una actuació de les més complicades, a cor obert, en la seva ciutat. I es dona la circumstància que el pregoner és un dels capdidats d’enguany, per la qual cosa és possible (ja va passar l’any passat) que el pregoner baixi després al Raval a conèixer la seva representació. És una opció d’entre onze. L’alcalde, Jordi Ballart, proclamarà després el començament dels festeigs.

Capgros capgrossos nans a la casa alegre de sagrera previa festa major de Terrassa Alberto Tallón (11)

Exposició de capgrossos i nans a la Casa Alegre de Sagrera / ALBERTO TALLÓN

Danses

Just després de l’exhortació de l’alcalde, el Raval es convertirà en formiguer de figures dansaires. Gegants, Bastoners, Nans i l’Àliga ballaran al so de la música dels Ministrils del Raval.

Capgròs

Quins nervis s’apoderen dels presents. Arriba el moment de descobrir el Capgròs de l’Any 2022. Jordi Grau, el creador de l’obra, i el Capgròs de la Guapa trauran el vel de la figura per revelar el misteri. Això passarà a les 20.30 hores.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El pas a pas de l’inici de la Festa Major de Terrassa
To Top