Publicitat
Festa Major

Lildami, capgròs de la Festa Major de Terrassa 2022

El cantant egarenc és l’immortalitzat enguany per Jordi Grau

/ Nebridi Aróztegui

Més conegut com a Lildami, en el seu vessant artístic, Damià Rodríguez (Terrassa, 22 de maig de 1994) ha estat descobert aquest divendres com Capgrós de l’Any, una distinció popular que, juntament amb altres actes, marca l’inici de la Festa Major d’enguany.

Enginyer de formació, de disseny industrial, la seva faceta de cantant és que que li ha donat el reconeixement en els últims anys i, aquest 2022 és, molt possiblement, un dels millors de la seva vida.

La seva presència com un dels tres del jurat del programa de TV3 de talents musicals “Eufòria” li ha suposat un impuls, gràcies a les audiències que s’han anat succeint mentre es va emetre. A més, aquesta fama ha provocat que el programa “Polònia”, de la mateixa cadena, l’incorporés com a nou personatge. Per acabar d’arrodonir aquest magnífic 2022, Lildami va ser nominat per la revista “Enderrock” als premis de millor disc de música urbana per “Viatge en espiral” i de millor cançó de folk, per “Ramiro”, amb Arjau.

Les seves primeres aparicions van ser l’any 2014 i, des de llavors, s’ha fet un lloc en el panorama del rap i el trap català. No es cansa mai d’anar pregonant el seu terrassenquisme i un dels seus últims treballs, amb la col·laboració del també egarenc Killah Man, s’anomena “0822”, en referència al codi postal de la ciutat. Aquest 2022, a més, ha rebut el premi Gent de Terrassa.

FOTOS | Lildami Capgròs de l’any de la Festa Major de Terrassa

Segon any consecutiu

Per segon any consecutiu, s’ha viscut un doblet i la persona que ha fet de pregoner, també ha estat premiat amb el Capgròs de l’Any. El 2021, va ser l’historiador Domènec Ferran i, aquest any, el cantant egarenc li ha igualat la fita.

Lildami va ser força actiu a les xarxes socials demanant el vot dels usuaris. Periòdicament, penjava missatges a les diferents plataformes amb peticions evidents de vot als seus seguidors. Si aquest ha estat el motiu de la victòria, no se sabrà mai perquè les votacions no es fan públiques. El cas és que, l’edició numero 43 del Capgrós de l’Any, ha recaigut en la seva persona, un fet ja irrefutable.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top