Publicitat
Festa Major

Dues novelles i altres regidors preparen “The last dance”

Per a regidors veterans com Isaac Albert, Javi González i, probablement, Alfredo Vega aquest serà el seu últim Ball de Plaça

Isaac Albert i Carles Caballero, d’ERC, a l’assaig del seu últim Ball de Plaça a la pista del Social / nebridi aróztegui

Un dels assumptes o notícies redundants de cada any quan a la pista poliesportiva del Social s’assaja el Ball de Plaça, que es podrà seguir diumenge a la Plaça Vella després de la sortida de l’Ofici de Festa Major, és veure com es desenvolupen en les arts dansaires els regidors o regidores que s’estrenen. No vol dir això que la resta siguin uns Billie Elliot consumats, però de sempre és més fàcil tornar a fer que fer per primera vegada.

Però, enguany, aquest capítol, probablement, va quedar amagat perquè serà l’últim ball d’alguns dels membres del consistori que ja fa anys que hi són i que han anunciat que pleguen o que s’intueix que ja no continuaran. Serà el particular “The last dance” de destacats regidors dels últims temps com Isaac Albert i Carles Caballero, d’ERC o Javi González, de Ciutadans, i hi ha altes possibilitats que també ho sigui d’Alfredo Vega, del PSC, que va ser alcalde.

Pel que fa a les dues regidores novelles que van passar aquest tràngol, Patricia Reche, de Tot per Terrassa, i África Serena, del PSC, van complir força bé el paper que els tocava interpretar. De cara a l’hora de la veritat de demà, sembla que debutaran amb una bona actuació.

L’assaig es va desenvolupar, més o menys, com sempre. Enguany, el títol de l’últim membre del consistori en arribar va endur-se’l el regidor d’Esport, Miguel Ángel Moreno, que agafava el relleu del seu company de formació, Noel Duque, que va ser l’últim l’any passat. Hi va haver una diferència de minuts amb Vega, que va ser el penúltim. En general, la resta van ser bastant puntuals.

Els membres de l’Esbart Egarenc, peça capital del Ball de Plaça, va fer una mena d’escalfament. Aquesta agrupació combina perfectament la veterania que encarnen mítics com Joan Roca o Joan Salvador i joventut, com les dansaires Anna Garrigó o Nuan Pla. Raquel Sánchez, directora del Cos de Dansa de l’Esbart Egarenc, es va encarregar de donar les instruccions pertinents mentre que Josep Solà, cap de protocol de l’Ajuntament de Terrassa, vetllava perquè l’ordre de regidors i regidores fos la correcta, com manen els llibres d’estil.

Parella cultural

Polítics i dansaires es van anar aparellant per iniciar l’assaig, destacant la que podríem anomenar la parella més cultural, amb la regidora del ram, Rosa Boladeras, i Jaume Maeso, un d’aquells que estan a tots els “saraos” i, a més de dansaire, presideix els Minyons i altres activitats. La resta del temps? Bé, se suposa.

Els Ministrils del Raval, no els podem oblidar, es van encarregar de posar la música. Els sis integrants que estaven a la pista poliesportiva del Social (quants records, de quan jugàvem allà a futbol sala), interpretaven una melodia ja coneguda pels que assisteixen als assajos o a l’hora de la veritat. Val a dir que la del Ball de Plaça és d’aquelles que s’enganxa i, sense voler, acabes taral·lejant. Podria ser que, si algun dia s’elaborés una banda sonora de Terrassa, la música del Ball de Plaça fos un dels seus senzills de més èxit. Podria ser.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top