Publicitat
Festa Major

L’altra cara de la Festa Major

Parlem amb una professional d’Eco-equip, l’empresa gestora de residus de la ciutat, un regidor d’escenari de l’Espai Vapor Ventalló, un policia municipal i una conductora de TMESA perquè ens expliquin com viuen la Festa Major des del darrere.

Concert de Roba Estesa per la Festa Major de Terrassa 2022 / Lluís Clotet

Tothom vol gaudir de la Festa Major de Terrassa al màxim, però per poder fer-ho cal que moltes persones s’impliquin en el benestar de la ciutat i treballin quan la majoria de gent està a la cercavila, a les curses populars o als concerts. Aquestes persones que estan de servei són l’altra cara de la Festa Major, aquella que potser no es veu a simple vista, però és més que necessària. Parlem amb una professional d’Eco-equip, l’empresa gestora de residus de la ciutat, un regidor d’escenari de l’Espai Vapor Ventalló, un policia municipal i una conductora de TMESA perquè ens expliquin com viuen la Festa Major des del darrere.

Fina García, professional d’Eco-equip 

“Treballem perquè la ciutat estigui neta quan tothom s’aixequi. Poca gent veu la nostra feina i la valora, però és crucial” 

La Fina porta 18 anys a Eco-equip i estant de servei durant la Festa Major. En equips es reparteixen per netejar la ciutat des de les 4 del matí. Comencen pel centre (la Plaça Vella, la Rambla i el carrer de la Rasa) i després passen al Parc de Vallparadís i van recorrent la ciutat perquè a les 8 del matí tot estigui net. “Treballem perquè la ciutat estigui neta quan tothom s’aixequi. Poca gent veu la nostra feina i la valora, però és crucial”, comenta la Fina. Està satisfeta de treballar durant la Festa Major i aquest any tenia ganes de veure què es trobaria i la il·lusió de la gent. “Les deixalles s’han reduït conforme als anys anteriors a la pandèmia”, diu.

David Traver, regidor d’escenari de l’Espai Vapor 

“Em considero una peça més de l’engranatge necessària perquè tot funcioni, tot i que a vegades la meva feina quedi a l’ombra”

Fa 10 anys que en David treballa com a regidor d’escenari de l’Espai Vapor Ventalló durant la Festa Major, vetllant perquè els artistes tinguin tot el que necessiten, els concerts comencin a l’hora i tot estigui correcte dalt de l’escenari i al backstage. “Em considero una peça més de l’engranatge necessària perquè tot funcioni, tot i que a vegades la meva feina quedi a l’ombra”. El que més li agrada és descobrir nous artistes, sobretot locals, i tractar-los de tu a tu. Enguany s’ha sorprès amb la quantitat de gent i el “fandom” que ha assistit al concert de Rojuu dissabte. Com a novetat, aquest any també ha fet de speaker a la cursa de cambrers i el concurs d’apilar caixes.

Foto: Xavi Almirall

Àlex López, Policia Municipal

“El més important és tenir presència i ser visible al carrer. Estem al servei dels ciutadans fins i tot quan no treballem”

L’Àlex porta 3 anys com a Policia Municipal i policia de barri al districte 3, tot i que abans havia estat 18 anys treballant com a Mosso. Durant la Festa Major ha cobert diversos actes a la ciutat amb horaris excepcionals: enguany li ha tocat el torn de matí, però també s’ha ofert per treballar durant algunes nits de concert per ajudar als seus companys. Ha conclòs que el balanç de la Festa Major d’enguany ha estat molt positiu i ha estat tot controlat, tot i els actes multitudinaris i algun incident aïllat. “Has de tenir mà esquerra i paciència perquè la gent t’entengui. El més important és tenir presència i ser visible al carrer. Estem al servei dels ciutadans fins i tot quan no treballem”, explica l’Àlex.

Maria Cano, conductora de TMESA

“Sense el nostre servei nocturn, molts terrassencs (i especialment els joves) no podrien assistir als concerts i actes” 

Des del 2017 la Maria treballa a TMESA, i ha cobert la Festa Major del 2019 i la d’aquest any. Enguany s’ha encarregat de la línia 2, en horari nocturn. Comparativament amb el 2019, la Maria afirma que hi ha hagut més control i no s’ha trobat amb cap incident en horari de feina. Prefereix l’horari nocturn perquè és diferent al seu torn habitual, hi ha menys trànsit a les carreteres i es troba amb més gent jove, i persones que li agraeixen el servei en pujar a l’autobús. “Sense el nostre servei nocturn, molts terrassencs (i especialment els joves) no podrien assistir als concerts i actes”, comenta.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
L’altra cara de la Festa Major
To Top