Publicitat
Gent de Terrassa

“En el còmic puc posar tota la meva creativitat i sense límits”

/ Lluís Clotet
Publicitat

Meritxell García, il·lustradora i concept artist

Volia estudiar Belles Arts, però va acabar fent Disseny Gràfic i formant-se com a directora d’art i ha treballat d’això molts anys. “Sempre m’ha agradat molt dibuixar”, explica. Però, amb el pas del temps, s’ha decantat per la il·lustració i ara treballa de concept artist, “la persona que fa la idea del que pot ser un personatge”, i d’il·lustradora.

En el seu temps lliure, va començar a crear un còmic i el va presentar a un concurs de la plataforma coreana Webtoon, que també té implantació als Estats Units i a Llatinoamèrica. Allà s’exposen còmics en format vertical que “són de franc i que es poden llegir fàcilment pel mòbil”. Al concurs va quedar entre les cent millors i va rebre una menció. I va seguir desenvolupant el còmic a aquesta plataforma.

“Gecko Chan” és el còmic creat per García

Va tenir força seguidors fins que la van contractar per continuar el còmic pels Estats Units i per Llatinoamèrica, i és la primera persona que ho fa pels dos mercats. El còmic es diu Gecko Chan, i és una comèdia d’un dinosaure que viu entre els humans. Són dos episodis de vint vinyetes cada setmana i n’ha de fer cent.

“Mai havia pensat que alguna vegada em dedicaria al còmic”, assenyala, tot i que recorda que “de petita en feia”. Afegeix que del còmic “m’agrada que puc fer una història jo sola i posar tota la meva creativitat, sense límits”.

Viatjar és una de les coses que li agraden molt, tot i que amb les restriccions, “la cosa està complicada”. De fet, el que era la seva afició, dibuixar, “s’ha convertit ara amb la meva feina”.

Publicitat
To Top