Publicitat
Gent de Terrassa

“Fer de pagès ha de ser rendible perquè, si no, estem fent un zoo”

/ Nebridi Aróztegui

Ignasi Martínez, enginyer agrònom i pagès

La seva àvia procedeix del Pallars i allà es va criar tots els estius i “sempre he tingut molta passió per la natura i pel camp i, m’he acabat apassionant per l’agricultura i la ramaderia i tot això”, explica. Actualment, a la zona de Mossèn Homs, té una parcel·la on “tinc una mica d’hort i animals” pel seu consum propi.

És enginyer agrònom i, professionalment, és tècnic de producció ecològica i “em passo el dia visitant pagesos”. No descarta tenir un projecte personal com a pagès, i assegura que “soc de Terrassa, però és com si fos de pagès”. Diu que “es té la idea que fer de pagès és tenir quatre animals, però hi ha una part administrativa i has de fer una inversió i no és tan fàcil”.

La seva il·lusió seria fer-ho a Terrassa i reivindica que, aquesta ciutat, “destaca per la seva història industrial, però ha estat una població agrícola tota la vida”. Lamenta que “a Catalunya és difícil tot el que envolta a l’agricultura i la ramaderia, tot i que, físicament, ja no és tan dur ser pagès, però la burocràcia se’ls menja” i demana que les administracions ajudin.

Creu que “no hi pot haver agricultura sense la ramaderia, una depèn de l’altra” i aposta per “fer aliments de proximitat i sostenibles”. Reclama que fer de pagès i treballar el camp i tenir animals “ha de ser rendible, perquè si no, estem fent un zoo o una paradeta perquè vinguin a veure els xais”.

Es qualifica de “molt familiar” i quan té temps li agrada estar amb els amics i la seva família. També té temps per col·laborar amb la parròquia del Sant Esperit, on diu estar “molt involucrat”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top