Publicitat
Gent de Terrassa

“A Hollywood prefereixen un bar de plató que rodar a un bar real”

Joan Paüls i Vergés, director de cinema
/ Nebridi Aróztegui

Joan Paüls i Vergés, director de cinema

La seva afició pel pel cinema té com a origen que, de petit, li agradava molt llegir i escriure. Llegia sobretot “llibres de fantasia” i, especialment, explica que “Memòries d’Idhun” de Laura Gallego, el va marcar molt. Escrivia guions i, d’aquí, va decantar-se per la direcció. Va estudiar als Estats Units, quan tenia 18 anys, i quan va tornar va fer Comunicació i Audiovisuals.

Va tornar a marxar a Londres en un màster de direcció en el que van ser “els primers estudis de cinema purs” que feia. Allà “va ser molt revelador”. Va estar treballant a una productora d’animació i, posteriorment, va estar a Madrid, fent publicitat. Més tard, se’n va anar a Hollywood. “Vaig anar a buscar-me una mica la vida i era un objectiu que tenia de més jove”. L’experiència va suposar “un xoc de realitat”.

També va fer pel·lícules com a ajudant de direcció, una amb l’actor Mickey Rourke. “A Hollywood fan rodatges molt de plató i prefereixen crear un bar a un plató que no pas rodar a un bar real”. Per tot el tema de la Covid, va haver de tornar a casa.

Ha rebut premis pels seus curts i també ha fet videoclips on “s’hi val tot i no hi ha normes” i televisió, però prefereix fer el cinema “et permet viure moltes vides en una”. Un dels seus projectes actuals és amb Mua Solidaris i l’altre és rodar un llargmetratge.

La seva gran afició és el futbol. És soci del Barça i molt culer, i juga a aquest esport des dels quatre anys. Ha jugat al Matadepera, però ara ho fa al primer equip del CN Terrassa, de la Segona Catalana.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top