Publicitat
Gent de Terrassa

“El món de l’investigació s’hauria de reconèixer més”

/ Nebridi Aróztegui

Teresa Puig, professora d’investigació del CSIC

“Em va semblar que era una de les assignatures que m’agradaven més, i per això vaig estudiar Física”. Quan estava a tercer de carrera, es van descobrir els “superconductors d’alta temperatura crítica” i un dels seus professors li va proposar treballar al departament sobre aquest nou tema. Va fer la resta amb una beca i, quan va acabar, va marxar mig any a Suècia.

Posteriorment, va estar a Alemanya, Irlanda i Bèlgica. “Va molt bé saber com es treballa a altres països i les coses bones i les no tan bones, perquè a vegades idealitzes molt el bo que es fa a fora i el malament que es fa aquí”, diu.

Li van oferir entrar al Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), on dirigeix un grup de més de vint persones. Tota la seva trajectòria com a investigadora ha estat relacionada amb els materials superconductors que, de manera planera, defineix com a “materials capaços de transportar l’electricitat sense pèrdues”.

Ha rebut premis i ha format part del Consell Europeu de Recerca Considera que el món de l’investigació és “apassionant i s’hauria de reconèixer més” i el que “m’agrada és que tot el que estàs desenvolupant arriba a la societat”. És un sector amb més homes, i apunta que “no m’he sentit discriminada per ser dona, però he hagut de dedicar moltes hores a la feina i moltes a la família”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top