Publicitat
Gent de Terrassa

“No hi ha cap comèdia que en el fons no sigui un drama i al revés”

Luis Ortubia, guionista

“Tenia una cosa clara, que fer acudits m’anava bé”, assegura, i va pensar a ser guionista, sempre decantat cap al vessant còmic. Es va formar l’ESCAC, l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, especialitzat en guions.

Opina que entrar en el món del cinema i poder fer guions “és complicat”, si bé apunta que tenir contactes pot ajudar. “No em refereixo a nepotisme, però si treballes bé, al final la gent et recomana”, assenyala. Explica que “ara estic en el procés” de fer-se un lloc i va fent guions quan li demanen. Ha escrit per a curts que han guanyat algun premi, encara que lamenta que “el curt és molt divertit, però no és rendible”.
Té clar que s’ha d’anar pas a pas en aquest sector. Tot i que li agrada escriure guions còmics, afirma que “quan m’ha anat més bé ha estat amb els drames”. Al final, diu, és el mateix i agrega que “tot depèn de com ho tractis, però no hi ha cap comèdia que en el fons no sigui un drama i al revés passa el mateix”.

Actualment, és l’encarregat de la Mediateca de l’ESCAC mentre continua elaborant guions. “El meu objectiu no és passar a la història, sinó viure d’això i si pot ser, viure bé”, diu, i sobre el cinema apunta que “és l’art més complicat de fer, perquè has de posar molta gent d’acord i que tots vagin en la mateixa direcció”.

La música és una altra de les seves passions i es descriu com a “un músic frustrat”. Va estar tocant la guitarra durant uns anys, però una lesió, concretament una tendinitis, va fer que ho deixés

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top