Publicitat
Gent de Terrassa

“L’època que m’agrada més és la de la preparació dels espectacles”

/ Nebridi Aróztegui

Xavi Tena, actor de la companyia “La Cubana”

De petit tenia curiositat per ser actor i l’interessava, però recorda que “a aquella època, a Terrassa, no hi havia res, només l’Institut i havies de ser més gran”. Quan va tornar del servei militar, va anar a alguns centres de teatre per formar-se, fins que algú li va dir que “La Cubana” buscava gent.

Va fer un càsting, on va coincidir amb Santi Millán i, quinze dies abans d’estrenar “Cómeme el coco, negro”, hi va haver una baixa i el van cridar. Llavors treballava en el sector del tèxtil, amb el seu germà, que el va animar a provar-ho. “I vaig començar i d’això ja fa trenta-tres anys”, explica.

Aquesta companyia , diu, “va ser una escola d’aprendre l’ofici de ser actor”. La vis còmica la va anar adquirint allà, en una companyia on els integrants feien de tot, no només actuar. “Nosaltres ens ho fèiem tot, carregar i descarregar, actuar, i tornar a carregar i descarregar”, assenyala.

Fer “carrer” també van ser una bona escola en uns temps on, creu, “era més fàcil sorprendre els espectadors”. “Treballar del que t’agrada és magnífic i a “La Cubana” ho he trobat tot”, comenta i mai ha tingut la temptació de provar altres projectes.

L’època que li agrada més és “la de la preparació dels espectacles i els assajos”. Ha fet televisió i no li desagrada, si bé, assegura que “nosaltres controlem més el teatre”.

Entre les seves aficions, fora dels escenaris, remarca que li agrada viatjar. “És el que m’agrada i és el que aprofito quan surto”. Ha viatjat per molts països i l’atrau molt “veure llocs nous”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top