Publicitat
Gent de Terrassa

“La moto et dona una llibertat que no te la dona el cotxe”

Joan Amate, president del Motor Atlètic Terrassa Hockey Club (MATHC)

De ben jove, va entrar a una escuderia de Sabadell on ja organitzaven curses del campionat d’Espanya, de trial i d’enduro, que llavors era el tot terreny. “Llavors les motos eren ferro pur”, recorda. Quan aterra a Terrassa, es va fer soci de l’Atlètic i es va integrar a la seva escuderia, el Motor Atlètic Terrassa Hockey Club, del qual és president des de l’any 2007.

Aquesta escuderia, l’any 1969 quan va començar, era bàsicament “de cotxes”, explica, si bé, amb els anys, es va organitzar el primer Ral·li Motos Històriques. Aquí és on comença a apreciar el món de les motos antigues i històriques. “Cada vegada costa més trobar motos operatives i que funcionin”, però a l’escuderia tenen clar que no volen apostar per trobades on la velocitat sigui el més rellevant.

Va intentar dedicar-se al món de la moto, però no va continuar. “Vaig provar-ho quan era tenia l’edat per fer-ho, si bé no devia ser cap Ángel Nieto i després de tres o quatre que vaig plegar la moto, vaig plegar. Es necessitaven patrocinis i llavors era molt complicat”. “Sortir amb la moto, a fer una passejada, et dona una llibertat que no et dona el cotxe”.

Pel que fa a la seva feina, en l’actualitat té una empresa d’energies renovables i que dissenya i fabrica equips que funcionen amb fotovoltaica, des de fa onze anys.

Fa uns anys va tenir una lesió de genoll i, actualment, es dedica a fer natació a l’Atlètic. Va a la muntanya, però no tant com abans i també havia jugat a tennis i a hockey amb el Samba

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top