Publicitat
Gent Gran

“M’agrada molt la història que hi ha al darrere d’una recepta”

/ Nebridi Aróztegui
Publicitat

Sílvia Soto, comunicadora gastronòmica

Va iniciar estudis de Psicologia, que “sempre li havia agradat molt”, però després va passar a formar-se com a comunicadora, la tasca a què es dedica en l’actualitat, en relació amb el món de la gastronomia. L’any 2008, quan això de les xarxes socials encara no estava tant en auge com ara, va crear el blog centrat en la cuina, cuinetes.bloks.cat, que va néixer per “compartir les experiències gastronòmiques”. Era també, comenta, com un “interès personal”, per tenir les receptes “de la iaia” endreçades.
Les visites al blog es van disparar, però “sense esperar que tot això tingués algun retorn”. Amb Instagram, “tot l’interès per la fotografia gastronòmica o fer ressenyes o recomanacions de restaurants” va fer un gran salt. Llavors, diu “es va anar convertint en un petit aparador, amb gent molt interessada”, fins que això va derivar en col·laboracions amb restaurants o altres entitats. Ha seguit formant-se en totes dues disciplines, cuina i comunicació.

Té preferència per la cuina tradicional catalana i explica que “m’agrada molt la història que hi ha al darrere d’una recepta”. Defensa seguir les receptes, però té clar que “a qui li agrada la cuina, li agrada improvisar” i explica que “mengem per la vista” i les presentacions dels plats són importants, tot i que admet que “hi ha plats que no són fotogràfics”.

Cuinar i estar amb la família són les coses que l’omplen. La recepta que fa més durant l’hivern és l’escudella amb carn d’olla, però a casa triomfa amb “els macarrons del cardenal”.

Publicitat
To Top