Publicitat
Opinió

Benvingut l’estiu

A l’estiu tota cuca viu, menys els sastres. A l’estiu tot reviu. El sol viu i fa dibuixos sobre el riu. Els ocells fan son niu. La formiga surt del niu. La perdiu xiula i canta dins del niu. Cuca d’estiu, mentre té sol, fa la viu-viu”… Heus ací, un reguitzell d’adagis que anuncien l’arribada del bon temps, en majúscules. Fan una crida al gaudi de la vida en sentit ampli i ben cofoi. Val molt la pena imbuir-se del seu nucli. Si més no pel fet que els mals moments vénen quan menys te’ls esperes. Com el lladre, que sorprèn de nit.

N’hi ha d’altres que no deixen d’ésser un cau sorprenent. Sobretot quan sento dir allò del “ni sol d’estiu, ni confiança en el qui escriu”. O bé, “si vols salut plena, dorm a l’hivern de cara… i a l’estiu d’esquena”. Això sí, “a l’estiu, tavernera… i, a l’hivern, fornera”. I, també, “com més fort és l’estiuet, guarda’t més del fred”. De fet, si s’arreplega un refredat en aquesta època, cagada pastoreta! Costa molt de superar “còlic d’hivern i refredat d’estiu, no els aguanta home viu”. Temps hi haurà d’avorrir la calor. Fins al punt de certificar que “l’estiu calent, ni carro bo ni ruc dolent”. Cada cosa, doncs, al seu temps. Quan realment pertoca. Malgrat que els estralls de l’home en temes de medi ambient i canvi climàtic no semblen augurar-nos pas un panorama gens falaguer. Encara sort que la mainada (a les escoles) i les onegés ecologistes (a nivell social) fan mans i mànigues per convèncer el personal.

Un advertiment, però, a les senyores (també hi ha mascles) que els agrada lluir tipet: “ni d’hivern ni d’estiu, no et posis sota el sol viu”. Per molt que trobin arguments en posar-se cremes solars de més o menys protecció, després els dermatòlegs tenen més feina.

Arribats en aquest punt, la meva més sincera felicitació per als Lluïsos i Lluïses, que avui celebren la seva festa patronal/onomàstica. D’ací a pocs dies, ja tindrem ocasió per fer exactament el mateix amb els Joans, Joanes, Peres, Paus, Paules i Elionors (entre d’altres). Per a tota la resta, el meu sentit i sincer desig d’un bon estiu a tothom! Aprofitem-lo i gaudim-lo. Ja va bé que ens refresquem (amb convidades a les terrasses). Però no oblidem la companyia dels llibres.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top