Publicitat
Opinió

Seguretat

La seguretat és sempre notícia. Ahir va venir el conseller Miquel Buch al Consell Comarcal, es va reunir amb els alcaldes i va rebre una petició unànime, més presència policial a la zona. Existeix una mena de reacció atàvica de polítics i policies quan es fa alguna reivindicació relacionada amb la seguretat que és recórrer a les xifres. El conseller venia amb la lliçó ben apresa: els ín- dexs de delictes comesos a la zona no és elevat i, tot i que aquesta àrea geogràfica pot ser considerada atractiva pels delinqüents, les xifres estan per sota de la mitjana catalana. I la resposta es pot resumir en un "sí, però volem més policia".

Deuen tenir raó els experts quan diuen que la presència policial intensa no és garantia de més seguretat o d’activar automatismes de reducció de la delinqüència, però sí que genera una sensació de protecció entre la ciutadania. L’onada de robatoris que va patir Matadepera fa uns mesos va generar una psicosi entre la població que es va apaivagar amb més presència policial. A Terrassa també hi ha queixes de l’escassa dotació d’agents del cos de Mossos d’Esquadra. No és fàcil veure patrulles i s’està caient en el que tant vam criticar els darrers anys de la competència de la Policia Nacional com a responsable de la seguretat ciutadana a Terrassa.

En realitat, el conseller Buch admet que no hi ha prou mossos, que la ràtio per habitant és excessivament baixa. La policia catalana també va ser objecte en el seu moment de retalls pressupostaris que van afectar les plantilles i encara no es pot considerar que hagi sortit de la crisi econòmica del 2008. S’haurà de veure com surt de la que sembla que ve ara, tot i que les darreres convocatòries impulsen l’entrada de 1.500 agents al cos, insuficients, reconeix el conseller.

A la reunió amb el conseller, els alcaldes van fer esment també del paper de les policies locals i la seva col·laboració amb els Mossos d’Esquadra. És un tema molt interessant. Tot i que no es pot negar que sempre hi ha un cert recel entre cossos policials, es diu que existeix un elevat índex de coordinació entre mossos i policies locals. Segurament que hi ha possibilitat de millorar i enfortit aquestes relacions en benefici de tots. És cert, la inseguretat és una sensació contra la qual és difícil lluitar, fins i tot amb més policia al carrer, però si hi són tampoc passa res, pensen els alcaldes.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top