Publicitat
Opinió

Estadístiques

L’índex de criminalitat a Matadepera ha baixat considerablement durant els mesos de desembre de 2019 i gener de 2020, situant-se les dades sobre robatoris fins a un cinquanta per cent per sota de les xifres que es van registrar als mateixos mesos de l’any anterior. En aquest moment ens hem de felicitar per diverses qüestions relacionades amb la seguretat a la població veïna. En primer lloc, efectivament, pel descens de les xifres de robatoris. Aquestes dades vénen a confirmar que la preocupació dels ciutadans estava fonamentada, tot i que es van presentar xifres que deien que Matadepera registrava estadístiques similars a les d’altres municipis i que no havíem de ser alarmistes. Hi havia un problema de seguretat a Matadepera, que confirmen les mateixes estadístiques que en un altre moment les desmentien.

La segona qüestió per la qual ens hem de felicitar és pel canvi de to dels representants municipals i policials. Si quan va esclatar l’alerta l’actitud va ser una mica distant i s’intentava treure importància a la situació, segurament per no augmentar l’alarma a la ciutadania, ara el discurs ha canviat. Tant des de l’Ajuntament com des de la Policia Local com des del cos de Mossos d’Esquadra es parla de prudència, de la necessitat de perseverar en la prevenció i destaquen no només l’actuació coordinada de la policia, sinó les mesures d’autoprotecció dels ciutadans. I, el més important, el reconeixement per part, per exemple, del tinent d’alcalde de Seguretat de Matadepera, Marcel·lí Bosch, que “tenim un problema greu”. El reconeixement que es té el problema va ser el primer pas per intentar solucionar-lo i la forma més eficient d’afrontar la situació. Tot i que és complicat, cal mantenir la tensió encara que pugui semblar que el problema està en vies de solució.

El risc zero és del tot inviable. Matadepera va tenir una “època ‘horribilis'” d’inseguretat en un escenari cíclic i canviant. Van patir aquesta situació diverses poblacions de l’entorn de Barcelona; ara ha augmentat considerablement el nombre de robatoris a Viladecavalls, a Vacarisses i també a Rellinars, on, a més, es donen nombrosos casos d’ocupacions, algunes d’elles incíviques. La pressió que sobre els lladres s’exerceix des de les poblacions afectades fa que desplacin la seva acció a municipis que no estan en alerta i que, si volen pal·liar mínimament el problema, hauran d’actuar, també, amb diligència i eficàcia amb la col·laboració dels veïns.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top