Publicitat
Opinió

Tinc l’antull de la Covid-29

Hi ha una dita llatina ben eloqüent: "Scripta manent, verba volant". Correspon a l’extracte d’un discurs d’en Caius Titus al senat romà. Significa que els escrits romanen. Les paraules se les enduu el vent. És en aquest sentit que em ve al cap la "proposta" que ens presenta la coalició del govern espanyol dessota el títol "Agenda 2030".

Davant la segona i tercera onada de rebrots, els fets demostren que el més calent és a l’aigüera. Per tant, si han estat incapaços de preveure res a nou o deu mesos vista, com ens poden merèixer cap confiança? A més a més, a cap teòric "cervell pensant" l’he sentit a parlar de la més que probable mutació del virus.

Concedint-los allò que en diem el benefici del dubte, hom suposa que -l’any 2029- ja no serem al mateix punt d’ara. Hi haurà vacunes ad hoc i mascaretes molt més eficients. Els hospitals ja no estaran col·lapsats i disposaran de més respiradors i proves PCR ultraràpides i clares… Fent de malastruc, tanmateix, vet ací qui no et diu que tornaran els "responsables" (polítics) de la sanitat a parir restriccions, massa sovint totalment a la babalà?

Una dècada és un període ben ampli per perfeccionar i ajustar tecnologies i crear APP noves. No només als rams de la medicina immunològica. Alhora al reglament legal de protocols jurídics no llindants amb criteris que ens coarten la llibertat. Més encara: només es podran comprar mòbils de darrera generació, amb constància d’ubicació al satèl·lit, àdhuc en situació d’apagada.

Faig un pas més endavant: de ben segur que els DNI duran una mena de microxip que informi de posició (a casa o fora d’ella en horaris prohibits), temperatura, pressió arterial i règim de vacunes. Posats a demanar el súmmum, les multes ens podran arribar de forma telemàtica, sense necessitat de trepitjar la vorera del carrer.

La gran part de vehicles del parc mòbil ja seran del ram "fantàstic". No caldran doncs moss@s ni polici@s a les carreteres per controlar la "gran evasió" produïda fa tot just un mes, amb motiu del pont que jo sempre ha batejat com el de la "puríssima Constitució".

Títol de la pel·lícula? "L’odissea de la Covid-29." Riure és de franc.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top