Publicitat
Opinió

Innovadors per emmirallar-s’hi

Publicitat

Fa anys que es parla d’innovació de forma recurrent. Sovint s’associa amb l’aparició de noves tecnologies. Però els experts sempre recorden que la innovació és la introducció d’un nou producte, d’un nou mètode de producció, d’una nova forma d’organització, d’una nova font d’aprovisionament, d’un nou mercat o d’una nova manera de fer les coses. En definitiva, és el conjunt d’activitats que transformen una idea o un invent en un producte o un servei comercialitzable i que suposa una millora de l’oferta existent. I és que avui en dia l’eficiència empresarial no és suficient, cal buscar la diferenciació. Innovar és crear, donar voltes a les coses i mirar què tenim al voltant per aprofitar-ho, adaptar-ho o millorar-ho.

Publicitat

A Terrassa, tenim molts exemples d’empreses, institucions i persones que innoven en diferents àmbits. Els Premis Muncunill a la Innovació, creats l’any 2017, acosten el concepte a la ciutadania i reconeixen els projectes d’arreu del país. Val a dir que en l’àmbit local, fins ara, s’ha premiat Kern Pharma, Venair, Circutor, la UPC i Prometeo. Són uns exemples en els quals s’haurien d’emmirallar altres projectes terrassencs.

Publicitat
To Top