Publicitat
Opinió

Un pla per a Galileu i Arquimedes

L’Ajuntament de Terrassa ha presentat un pla d’actuació progressiu de reducció del trànsit i de pacificació en els carrers d’Arquimedes i Galileu. El Consistori responia d’aquesta manera a les contínues reivindicacions de veïns d’aquests vials. Al carrer d’Arquimedes es proposa eliminar la plataforma prefabricada a l’alçada de la plaça del Progrés i ampliar la vorera. Al carrer de Galileu es planteja ampliar l’espai per al vianant amb actuacions tàctiques en els trams centrals, creant espais per als vianants.

Embolcallada com a pla, aquesta descripció tan tècnica no deixa de ser, en un llenguatge planer, una ampliació de voreres i una pintada de calçada. I és que el mateix Ajuntament assumeix que és impossible fer cap “canvi dràstic” en aquests dos carrers. Per fer-lo haurien de tenir en compte molts elements. Com, per exemple, quin impacte tindrà en els carrers del voltant com Nicolau Talló o Àngel Sallent? Hi ha un pla de rondes per redirigir el trànsit? S’ha plantejat quin paper hi ha de jugar la B-40? La mobilitat s’ha de plantejar des d’un punt de vista de ciutat, encara que l’actuació sigui molt localitzada. Això va quedar palès en l’ampliació de la zona de vianants del centre.

Publicitat
To Top