Publicitat
Opinió

La recuperació del transport públic

La pandèmia ha canviat la nostra manera de viure en diferents àmbits. En molts d’ells s’ha tornat a poc a poc a la normalitat. Però l’impacte ha estat molt important. És el cas del transport públic. A causa del confinament, el nombre de viatgers va caure en picat. El servei es va reprendre posteriorment, però la por al contagi va fer que els usuaris fossin reticents a viatjar de forma col·lectiva. La recuperació en tots els sectors ha arribat, però sembla que en el cas de la mobilitat s’ha fet d’una manera més lenta.

A conseqüència de tot això, el servei de transport públic de Terrassa va registrar una pèrdua d’ingressos de 2,2 milions d’euros l’any 2020. Aquesta dràstica reducció no hauran de cobrir-la ni l’Ajuntament ni l’empresa gestora. L’Estat ha anunciat que compensarà la pèrdua de viatgers per la pandèmia i ja ha liquidat una primera partida de 500 mil euros. I és que durant el 2020 el transport municipal va perdre 5 milions de viatges. Tornar a les xifres d’abans de la pandèmia ha de ser clau no només des del punt de vista econòmic, sinó també sostenible.

Publicitat
To Top