Publicitat
Opinió

Diàleg i consens en l’educació

El primer dia de vaga dels cinc convocats per a aquest mes pels sindicats d’ensenyament es va dur a terme ahir. Dos temes encapçalen les demandes: el canvi del calendari escolar, que s’avança al 5 de setembre, i la modificació dels currículums de l’ESO i el batxillerat per al nou curs 2022-2023. A tot això se sumen altres reivindicacions laborals, com per exemple més inversió en educació, més recursos i reducció de ràtios a les aules. Més enllà del suport que va tenir la convocatòria –que varia en funció de l’origen de la dada: del 38% segons la Generalitat, i del 70% segons el sindicat Ustec–, s’ha obert un debat sobre la situació dels docents. I és que no es pot negar que les condicions laborals dels mestres i professors s’han posat al límit amb la pandèmia i el canvi del calendari escolar –que podria ser una bona mesura en un altre moment i context– i han fet esclatar els ànims de tothom. La discussió, almenys a Terrassa, no és el fons de la mesura, sinó les formes. Com a tot arreu, el diàleg, el consens i la comunicació és el millor sistema per posar tothom d’acord en una decisió.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top