Publicitat
Terrassa

“Tot el que fem és per millorar el Mercat”

Yolanda Alfaro és presidenta del Mercat de la Independència des del juny del 2011. Des d’aleshores, ha apostat fortament per dinamitzar aquest emblemàtic espai a través d’activitats ben diverses i millores dels serveis (com la compra exprés) així com de les instal·lacions, mirant sempre per la ciutadania. Combina la seva feina de presidenta amb la que desenvolupa a la parada de llegums dels seus pares, Ricardo i Montse, el que li permet estar més al dia de les necessitats de paradistes i clients.

Quina és la tasca que ha de dur a terme el president en aquest mercat?
La presidenta representa l’Associació de Concessionaris davant els estaments oficials i les entitats que es relacionen amb el mercat. En les reunions de treball i els actes en què l’associació és present, la presidenta és el cap visible. També presideix l’Assemblea de Concessionaris i, amb la junta directiva, planteja els temes i punts a tractar.

Diria que és una feina complicada?
No diria que sigui un treball complicat però sí que cal dedicació i feina extra a més de la parada. Tot el que fa l’associació que presideixo és per millorar el mercat i atraure més públic, i que aquest se senti millor.

Abans de ser presidenta havia estat relacionada amb altres activitats del mercat?
Sí, des de la parada sempre hem donat suport a les activitats que es realitzaven al mercat, però de manera més passiva.

Tenen previst fer algun canvi, reforma, incorporar alguna novetat..?
Estem immersos en un seguit de reunions de la Comissió del Mercat, formada per varis estaments i organitzacions que tenim com a finalitat millorar-lo en tots els sentits. Cal destacar que estem (l’Associació de Concessionaris) agafant més rellevància amb la gestió, s’estan fent passos per millorar la sensació tèrmica, es busquen solucions per ocupar les parades tancades…

Quant a aquestes parades que hi ha tancades, preveuen dur a terme algun projecte de dinamització per reobrir-les?
Tenim dos punts amb poca ocupació (a la nau del peix i al lateral dret entrant per la Rasa) i cal solucionar-ho d’alguna manera. De formules, n’hi ha moltes, però estem buscant la més atractiva per a la clientela sense perdre l’essència.

És atractiu per als emprenedors?
Els mercats són una opció molt atractiva per als emprenedors que tinguin clar el que volen oferir i tenen coneixements i experiència per tirar-ho endavant. Garanteix un flux de clients amb predisposició a la compra, una oferta conjunta de productes i serveis i a un preu menys elevat que si ens haguéssim de posar en una botiga a peu de carrer. En contrapartida, es depèn d’un col·lectiu a l’hora de prendre decisions. Al tractar-se d’una concessió municipal, no hi pot haver facilitats econòmiques per entrar (va dictat per la taxa corresponent) però sí que n’hi ha a l’hora de fraccionar pagaments.

Com descriuria el mercat?
Tenim la sort de treballar en un monumental edifici modernista, l’edifici de ferro més gran de la ciutat, espai on treballem més de 200 persones directament. Això significa que ens trobem en un petit poble dins una gran ciutat, amb tots els caràcters i personalitats que ens enriqueixen. Respecte al tracte amb la clientela, el taulell de venda desapareix i ens trobem amb una relació basada en la confiança i la proximitat.

Quant a les parades, què en destacaria?
Moltes parades s’han sabut adaptar a les necessitats del client i aconseguir diferenciar-se de les altres de la seva mateixa tipologia. Un exemple, el tenim a les carnisseries: unes es dediquen més als elaborats, altres busquen procedències molt específiques, altres van cap al producte ecològic… En un espai relativament petit, tenim moltes opcions per comprar un mateix producte o similar, això permet ampliar molt l’oferta en productes molt específics.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top