Publicitat
Terrassa

Cases de talent

Són famílies egarenques els membres de les quals també es reuniran per celebrar el Nadal. Igual que passarà aquests dies a altres cases, és probable que ells també acabin parlant de com els va a la feina en les llargues sobretaules de les Festes. Però, en el seu cas, la conversa no girarà al voltant de l´oficina ni del forn de pa, ni de l´hospital, ni de l´escola, ni del supermercat ni del taller mecànic. A casa seva se sentirà parlar de projectes teatrals, de gravacions de discos, de concerts… De mostres d´art.

Passa a ca n´Humet, on el pare, l´Agustí, té cinc fills que en major o menor mesura es dediquen a la música. La Gemma, que està embarassada, acaba de gravar el seu segon disc i s´ha fet un lloc destacat al panorama musical català. També hi ha el Joan, el més gran dels germans (va néixer l´any 1980), que sempre ha estat lligat al món de la música amb el seu contrabaix i amb el baix elèctric. Des de fa molt temps acompanya el cantautor Miquel Pujadó, i ara es mou en el terreny del jazz i el funk amb diversos grups, com THC Trio o The Funkenstein Trio.

En Joan va néixer deu anys abans que el més petit de la nissaga, el Jepi, que durant el dia treballa d´informàtic però hi ha nits en què toca el clarinet i el saxo. També té una banda de soul, anomenada The Soul Beams. I, per si encara faltés algun instrument per completar aquesta orquestra familiar, d´això, ja se n´encarrega el Jordi, el segon germà més gran, que toca el piano i s´ha especialitzat en música clàssica. Forma part del Trio Pedrell i participa a l´Orquestra Camera Musicae.

Clar que deu ser una qüestió genètica, o potser una sensibilitat especial encomanadissa per la música, ja que l´Agustí, el pare de família, és un terrassenc avessat al teatre, sobretot al musical. Ha estat actor, director escènic, compositor i director musical, a més de ser el germà del recordat cantautor Joan Baptista Humet, que ens va deixar el 2008.
També a Terrassa, en una llar de Ca n´Aurell, durant la sobretaula del dinar de Sant Esteve potser no es parlarà de cançons, però sí d´estrenes teatrals. Al maig, la Carme Pla, l´actriu de la família i la germana de l´actor terrassenc Pep Pla, estrenarà l´obra “Eva”, que ha preparat amb motiu del vint-i-cinquè aniversari de la seva companyia, T de Teatre.
La Carme ara viu al Masnou, a la comarca del Maresme, però per Sant Esteve no falla mai a casa dels pares. Allà es troba amb el Pep, que explica que quan era jove va passar per davant de la seu de l´Institut del Teatre de Terrassa i va pensar: “No sabia que això es podia estudiar!”.

Llavors el Pep, que ja s´havia introduït al món del teatre amateur terrassenc, va apuntar-s´hi. Des de llavors, el camí ha estat llarg, però reeixit. Va saber què era la popularitat a la sèrie “Poblenou”. Ara és director del Centre d´Arts Escèniques de Terrassa (Caet), dirigeix el festival Terrassa Noves Tendències (TNT) i prepara la tornada als escenaris teatrals com a actor després de deu anys d´absència. Hi retornarà el pròxim dia 6 de febrer, quan estrenarà l´obra “La mare”, de l´autor Florian Zeller, dirigida per l´Andrés Lima.
A més, el Pep està casat amb una altra actriu de renom, la Rosa Cadafalch.

L´ingent talent cultural terrassenc té una altra expressió palpable amb la família Intente, que ha cultivat diverses disciplines artístiques. El germà gran, l´Octavi, que és dibuixant, la capitaneja. L´Òscar és actor i ha participat a sèries com “La Riera” o “Ventdelplà” (TV3) o “Cuéntame cómo pasó” (La 1). Mentre que el Rubén, un altre dels germans, treballa com a professor de filosofia en un institut de Barcelona, però ja ha publicat dos llibres.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top