Publicitat
Terrassa

Laura Dalmau i Georgina Pascual: “Ha estat un viatge màgic; ho recomanem a tothom”

Publicitat

On han estat aquest estiu?
Hem anat dues setmanes a Fezzou, al sud del Marroc. Era el primer cop que fèiem un viatge d’aquest tipus i no volíem marxar gaire lluny.

Per què un viatge solidari?
Feia temps que les dues volíem fer un viatge d’aquest estil. Vam recórrer a una parella de Madrid que organitza aquest tipus de viatges. Van ser ells els que es van posar en contacte amb l’Ahmed, que ens va acollir a casa seva, fent-li arribar la idea d’anar allà a fer una espècie de casal amb els nens del poble. Teníem ganes de descobrir una cultura diferent i què millor que fer-ho convivint amb una família autòctona. A més, volíem estar amb nens i nenes i ens va semblar molt interessant el fet de poder combinar la convivència i l’aprenentatge cultural amb la part més lúdica.

Com ha estat la convivència?
Des del primer moment vam sentir-nos com dues més de la família. Ens van ensenyar com fer el pa típic, com utilitzaven un molinet per fer la sal més fina i també vam anar a l’hort i al pou d’on treien l’aigua tant per regar com per rentar la roba. També ens van deixar provar les seves vestimentes típiques. Teníem una habitació i un lavabo per a nosaltres soles, ens feien el menjar i ens rentaven la roba.

I el casal, com ha anat?
Molt bé. Dies abans de marxar vam fer un recull de totes les activitats que voldríem realitzar durant l’estada i el material necessari per a cada una d’elles. Després, un cop allà, vam haver de canviar coses i improvisar-ne d’altres. Les activitats acostumaven a durar unes dues hores, de 9 a 11. La resta del dia el passàvem amb la família de l’Ah-med.

Amb què es queden d’aquest viatge?
Ha estat una experiència màgica. Ha estat molt enriquidora a nivell cultural i ens ha permès créixer a nivell personal. Ens emportem l’amor, la felicitat, la sinceritat i la tendresa rebuda de cada un dels nens i nenes del poble, així com l’acolliment, la calor, el suport i l’amor de cada un dels membres de la família que ens ha acollit. És una experiència que recomanem a tothom. 

Publicitat
To Top