Publicitat
Terrassa

Mares i pares reclamen millores en els casals d’estiu 0-3 anys

La plataforma La Pepeta, que agrupa a associacions de mares i pares de l’escola pública, vol demanar al nou equip de govern que el servei de casals d’estiu per als infants de 0 a 3 anys sigui un servei públic municipal. Aquesta es la segona petició que fa aquesta coordinadora a l’Ajuntament que presideix Jordi Ballart. Fa poc també va sol·licitar que es municipalitzi el servei de menjador dels centres públics.

La Pepeta fa aquesta demanda després d’exposar una seguit de queixes per l’adjudicació d’aquest servei per aquest estiu. Segons el seu relat, l’Ajuntament (parlem quan encara hi havia el govern socialista) ha contractat aquest servei tard -la última setmana del curs- i això ha provocat que la oferta final fos molt reduïda. De fet, només hi ha casal d’estiu a la Escola Bressol Municipal Vallparadís.

En un comunicat, la plataforma relata una seguit de "despropòsits" que han succeït amb aquest servei. Així conta que en l’origen l’adjudicació del mateix anava a càrrec dels pares, que són els que el que paguen, però que la nova normativa de la Generalitat (2017) va obligar a canviar aquest procés donat que determina que han de ser els ajuntaments els que han de fer la licitació. Aleshores van començar les reunions de treball entre les associacions de pares i mares (ampes) i l’Ajuntament i es va decidir aplicar la normativa pel estiu de 2019. Després d’insistir per part de pares i mares, va haver-hi una reunió amb l’Ajuntament el 21 de març, on es va comunicar que la contractació aniria a càrrec de l’Ajuntament i que el criteri únic per escollir l’oferta seria l’econòmic.

Concurs desert
El concurs es va publicar el 9 de maig i va quedar desert. L’Ajuntament va decidir llavors establir un conveni amb l’única entitat que s’havia interessat per l’oferta dels casals per als nens de 0 a 3. La preinscripció va començar la darrera setmana del curs. En principi s’havien de fer casals a les EBM Vallparadís i Giravolt però, finalment, només s’ofereixen a la primera escola. La plataforma considera que la falta de demanda ve motivada pel fet com es va gestionar el tema des de l’Ajuntament. "Ha faltat molta previsió i això ha despistat a les famílies", ha manifestat Damià Hoyos, de la plataforma.

Per tot, la coordinadora demana que el servei estigui organitzat directament des de l’Ajuntament, que garanteixi un servei adequat, tant per la formació de monitors, com per l’adequació dels espais i l’organització del menjador, així com unes condiciones dignes pels treballadors. També sol·licita que, mentre no es municipalitzin els casals, implicar-se en la contractació del servei.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top