Publicitat
Terrassa

Trobada escolar internacional per parlar de seguretat al món

L’Escola Mare de Déu del Carme acull aquesta setmana la Conferència Internacional de Responsabilitat Global 2019 que en la seva edició d’enguany tractarà sobre el tema "Seguretat i prevenció en un món global". A la trobada participen 61 alumnes de quinze escoles d’Europa, Amèrica i Àsia, els quals es distribuiran i presentaran diversos temes com la ciberseguretat; els problemes de convivència a l’escola relacionats amb el bullying, el racisme; desastres naturals i industrials; sostenibilitat i joventut i futur.

El programa va arrancar ahir al matí amb una cerimònia inaugural que va comptar amb la conferència de Kim Irvine, de la Universitat de Singapur, i amb taules rodones amb la participació de ponents convidats. Irvine va fer una crida a la construcció sostenible i amb materials de qualitat i adequats a cada territori. En aquest sentit, lamentà que en el seu país s’emprin materials poc apropiats per fer front a un clima fort de pluges i d’aiguats.

La delegació escolar estrangera estarà a Terrassa fins divendres. Al llarg d’aquesta setmana, alumnes i professors participaran en conferències, seminaris de treball i visites, sobretot a Barcelona. A Terrassa tenen previst visitar el Parc Audiovisual, avui, després de dinar. El divendres es presentaran les conclusions dels treballs realitzats i s’entregaran els premis. L’Escola Mare de Déu del Carme ha manifestat que organitzar aquesta Conferència Internacional de Responsabilitat Global que cada any és itinerant.

Honor i repte
Leo Clares, sotsdirectora del centre, ha explicat que "és un honor i un repte perquè mobilitzem unes cent persones entre alumnes i professors de 15 escoles d’Europa, Amèrica i Àsia. I també cal agrair a les famílies la seva implicació en acollir als visitants". Els alumnes participants són de secundària. El col·legi de Terrassa participa en aquest esdeveniment des de 2014 quan es va celebrar a Singapur i va rebre amb molta satisfacció l’encàrrec de ser la comissió organitzadora i acollidora aquest 2019. Clares valora que "és una trobada internacional molt interessant com experiència d’aprenentatge" i subratlla que "l’educació global és molt important. Donem prioritat a les matemàtiques i a la biologia però cal també insistir en els valors; la tolerància, les cultures diverses… cal sortir de la zona de confort i conèixer altres realitats".

La sotsdirectora i professsora emfatitza que aquest esdeveniment dóna amplitud de mires perquè s’exposen situacions pròpies d’un país o ciutat. En relació a les aportacions dels alumnes, els del Karmel presentaran un treball sobre què passaria a Terrassa si hi hagués un accident a la central nuclear d’Ascò.

Els ponents que participaran són docents de relleu en el seu àmbit. Cal dir que, per part d’Europa, estarà Joahn Rapp, exdirector de l’Escola Anglesa d’Örebro a Suècia. Cal recordar que aquesta ciutat és una de les que guarda vincles amb Terrassa i que, hi ha escoles que hi fan intercanvis durant el curs.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top