Publicitat
Terrassa

Cs alerta del perill d’incendi a Les Fonts

El grup municipal de Ciutadans demana a l’Ajuntament que prengui la iniciativa i insti als propietaris de finques de bosc o parcel·les buides a Les Fonts a netejar-les. "Aquesta és una urbanització de cases unifamiliars amb trams de bosc a la vora o bé parcel·les no condicionades, amb vegetació i matolls -va denunciar ahir al barri el regidor David Aguinaga-. Els veïns es queixen de risc d’incendi i de moment ja s’han registrat els primers conats a la zona".

Ciutadans portarà la seva proposta en forma de prec al ple de divendres. "Els pro- pietaris són els responsables de què les seves finques estiguin netes, però és responsabilitat de l’Ajuntament instar-lo a fer-ho davant de risc real de foc a zones habitades".

David Aguinaga recorda que el decret 123/2005 de la Generalitat "estableix que els ajuntaments han de crear franges perimetrals de baixa combustió. També han de fer tasques d’inspecció i informar els propietaris".

L’Ajuntament de Terrassa va crear l’any 2018 franges perimetrals als sectors de Can Palet de Vista Alegre i a La Font de l’Espardenyera. "A Les Fonts, el darrer pla va ser el 2016 i des de llavors ha crescut molt la zona de bosc i ha augmentat el perill", comenta el regidor.

La neteja de les finques "és responsabilitat dels propietaris", insisteixen des de Ciutadans, que recorden a l’Ajuntament que "té l’obligació d’instar-los si no ho fan i, en cas de negar-se, aplicar sancions coercitives".

La titularitat de les finques no edificades de Les Fonts és molt variada. "Hi ha particulars, però també bancs", comenten des de Cs.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top