Publicitat
Terrassa

Professors de la diòcesi en peregrinació per la Rioja

Des del dia 12 de juliol fins el 15 de juliol, més de cinquanta professors i professores de les escoles de la Fundació d’Escoles Diocesanes i Parroquials, amb el bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses, van fer la cloenda del curs escolar amb un viatge al Camí de Sant Jaume en el seu tram per la Rioja. Hi van participar docents de les escoles Mare de Déu de la Salut de Sabadell, Ramon Pont de Terrassa, Nostra Senyora de Montserrat de Rubí, Sant Lluís Gonzaga de La Garriga i Nou Patufet de Cerdanyola del Vallès.

La primera parada va ser a la basílica del Pilar de Saragossa, on van celebrar l’eucaristia a la capella de la Mare de Déu. El viatge va continuar fins a Santo Domingo de la Calzada, que celebra el mil·lenari del naixement del sant que va preparar la ciutat per acollir i atendre els peregrins.

Dissabte, una excursió a San Millán de la Cogolla i la visita als monestir de Suso i Yuso, on San Millán es va retirar a la vida eremítica, "però on sempre la gent l’anava per que els ajudés en els seves necessitats", diu el bisbat. També a Yuso els excursionistes van poder veure, dins d’una visita sobre l’origen de la llengua castellana, una de les col·leccions de cantorals per la litúrgia complerta.

Ferms i units
A l’eucaristia, Josep Àngel Saiz Meneses va insistir en la necessitat de mantenir-se ferms i units davant les dificultats.

El diumenge 14 de juliol es va fer una visita a la catedral de Santo Domingo. En aquest cas, l’eucaristia va començar amb l’obertura i pas per la porta santa, amb la participació de la feligresia, el peregrins i el personal de la Fundació. Els peregrins van visitar unes bodegues. Dilluns, la delegació va tornar després d’una aturada a la catedral de Barbastre. El proper curs la Fundació treballarà les figures de Sant Francesc i Santa Clara d’Assís.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top