Publicitat
Terrassa

Dos administradors acusats d’apropiar-se de diners de finques

Havien estat matrimoni, regentaven una empresa d’administració de finques a Terrassa i estan acusats d’un desfalc a una dotzena de comunitats. L’acusació pública assegura que els dos es van apropiar de diners de la comunitats i reclama una pena de tres anys de presó. I que indemnitzin els damnificats amb prop de 40.000 euros.

En el llistat de diners "perduts" hi ha quantitats corresponents a pagaments d’obres que no es van pagar, a factures d’electricitat, a liquidacions d’exercicis, a taxes de gual que no van anar a parar a l’Ajuntament, a manteniment d’ascensors. La bola va créixer, els propietaris reclamaven, visitaven l’agència, Macià Administradors SL, de la qual l’acusada era administradora, no rebien explicacions. L’acusat, l’exmarit, era administrador de finques col·legiat i actuava en nom i per compte de Macià Administradors SL, constituïda el 2010.

Això afirma la fiscal, que atribueix als processats un delicte continuat d’apropiació indeguda, perquè sosté que els imputats es van posar d’acord per quedar-se amb els diners de les comunitats que gestionaven. I ho van fer sense justificació "i amb ànim d’obtenir un benefici econòmic il·lícit".

Diners d’unes obres
D’una finca es van apropiar de 463 euros de la taxa de gual i de 361 euros de la boca d’incendi corresponent a l’exercici de l’any 2010, i de 536 euros de l’gual de l’exercici de l’any següent. Una altra comunitat va fer entrega a l’agència de 20.270 euros en concepte de provisió de fons per a unes obres que es van fer, però l’empresa de reformes no va rebre tots els calers. Se li devien 8.239 euros, segons la fiscal. Els acusats es van quedar presuntament amb 539 euros de factura d’electricitat del 2011 d’una comunitat i amb 437 euros de la factura emesa a una empresa d’ascensors.

Hi havia més diners entrampats: 772 euros resultants de no lliurar el saldo d’una liquidació, més taxes de gual, més euros del manteniment d’ascensors. Segons el Ministeri Públic, els processats van arribar a disposar d’un compte bancari d’una comunitat i a retirar diners: 40 euros un dia, 32 euros un altre, 1.490 en una altra data, un import de 1.490, un altre de 1.600 euros …

Del pagament de les indemnitzacions s’han de fer càrrec els encausats com a responsables civils directes, i la seva empresa, com a responsable civil subsidiària, diu la fiscal. La quantitat deguda és de 37.478 euros. L’Audiència Provincial ha assenyalat el judici per avui.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top