Publicitat
Terrassa

El preacord entre PSOE i Podemos pot ser positiu?

Gairebé sense acabar de pair els resultats de les eleccions del passat diumenge, es van tenir notícies d’una mena de preacord entre PSOE i Unidas Podemos

Francesc Reina González
Jubilat, 75 anys

Tinc poca confiança amb tots els partits espanyols perquè són uns falsos. Diuen el que els interessa, quan els interessa i en el moment en què els hi interessa i l’hora de la veritat diuen una altra cosa. No són de fiar, cap. I si el mes d’abril no se’n refiaven i no es posaven d’acord ara s’han posat d’acord en dos dies? No s’ho creu ningú i a mi tampoc em quadra.

francesc costa puyal
Sector bancari, 59 anys

S’ha de buscar alguna mena de solució i crec que es trobarà un camí, que serà llarg. A les eleccions d’aquest diumenge, els votants ja ho han dit, i s’ha d’anar en una línia de solució. Serà molt difícil, però trobarem un camí. Aquesta coalició serà nefasta per a l’economia però pels catalans és com una llum, un bri d’esperança que aquesta suma permetí trobar un camí per negociar, via Esquerra Republicana. Però no serà una negociació fàcil ni plàcida.

anna carrasco domingo
Infermera, 37 anys

Esperem que sí, que sigui el principi d’alguna cosa, no sé ben bé el què, però si fa uns mesos no van saber posar-se d’acord i ara sí que ho han fet en dos dies et fa pensar perquè hem hagut de passar per unes altres eleccions. Tot plegat et fa sentir una mica d’incertesa i no ho acabo de veure gaire clar. Hi hauran de pactar amb algú més i que algú s’abstingui i haurem d’estar a l’expectativa de què passa.

carles rosel mata
Jubilat, 71 anys

Penso que al final sí que funcionarà i s’ha vist que tots han hagut de baixar una mica del burro. Han de pactar i començar a construir alguna cosa. Crec que fa sis mesos feien el seu teatre, perquè els polítics fan teatre. No tinc gaire fe en els polítics i així ens ho han demostrat. Crec que sí que podran formar govern. Ens han tingut distrets durant sis mesos, s’han gastat 130 o 140 milions d’euros més i pel mig ha esclatat tot el tema del procés.

elisa segués peña
Economia social i solidària, 43 anys

Està complicat. Fins que no ho vegi tot plegat, no sé si creure-m’ho. No confio molt en els polítics perquè fa cinc mesos deien una cosa, ara una altra, fa un any una altra i no diuen mai les coses molt clares. Suposo que aquest preacord ja el devien tenir pactat abans o s’han espantat molt pels resultats que han obtingut. No és fàcil.

agustí bernal garcía
Funcionari, 46 anys

Sí, crec que pot funcionar però han de posar tots una mica de voluntat, no es pot partir d’una posició de màxims. O dialoguen i cadascú cedeix, o serà difícil i ja veiem a qui beneficia. No tenen majoria suficient i hauran de pactar amb els partits catalans i amb el PNV. Pedro Sánchez, fa sis mesos, no volia pactar, volia veure com li anava i no li ha sortit prou bé la jugada, i ara ha d’anar a correcuita a fer el que podria haver fet abans. I el preu que ha pagat és l’augment de VOX.

elena moreno salas
Metgessa del treball, 49 anys

Crec que a nivell general no servirà de res perquè encara que hagin pactat els socialistes i els de Podemos, necessiten el vot de Catalunya. A menys que Esquerra pacti, que per mi seria una traïció, voldria que seguíssim sent ingovernables, perquè si no, no ens escoltaran mai i no podrem exercir el nostre dret d’autodeterminació. Crec que ara han pactat perquè la ultradreta es podria aliar amb la dreta. I suposo que a Europa els hi han tocat el crostó.

joan sola carrasco
Jubilat, 73 anys

Crec que no solucionarà res. Les eleccions de l’abril no van servir de res ni serviran de res aquestes, i si en fan unes altres tampoc. Amb aquesta gent que tenim, ho dubto molt. Crec que algú els hauria d’obligar a posar-se d’acord perquè no podem estar com estem. Sembla una bogeria i et fa perdre totalment la fe en els polítics. Tots volen entrar, tots prometen molt però després no compleixen res. I això cansa molt.

enric gonzález gonzalo
Enginyer, 23 anys

Aquest pacte s’hauria d’haver fet el 2015, quan Podemos i IU anaven separats i tenien més escons que no pas ara. Però estic molt a favor d’aquest pacte i espero que la resta de partits estiguin a l’altura i donin el seu suport. Suposo que Más País, sí, potser Esquerra, i no sé què farà la CUP, si votarà el mateix que VOX o pensarà en els projectes socials. Ara s’ha de veure com funcionarà la legislatura i hi ha moltes incògnites però veig positiu aquest primer pas.

david enrich femenias
Empresari, 44 anys

No m’agraden ni PSOE ni Podemos però pels que hem votat independentisme no és la opció més dolenta. És la única viable. Què ens donaran a canvi? Poca cosa, però millor això que PP i VOX. I si no, a terceres eleccions. Crec que han fet una mica el paperot però pel seu propi bé, s’han posat d’acord, perquè si hi ha unes altres eleccions, els hi pot anir molt malament.

marc morató pallarols
Periodista, 37 anys

Ha sigut una jugada que li ha sortit malament al Pedro Sánchez, que s’esperava més diputats. I per parar el cop, han fet aquest pacte, per intentar sumar entre les forces d’esquerres i frenar l’augment de VOX i PP. Crec que tot tirarà endavant i buscaran les abstencions que facin falta, d’Esquerra o de Ciutadans.

mercè lao fernández
Cuinera, 57 anys

Penso que no servirà per res. Tot està prou difícil però hi ha alguna copsa que no encaixa i no m’agrada. Si hi ha més partits que pactin, pot ser que sí que ens en sortirem però no tinc esperança en els polítics perquè tot són mentides.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top