Publicitat
Terrassa

La ciutat ja llueix el nou vestit de Nadal

Publicitat

El cap de setmana ha estat especial. S’ha donat el tret de sortida a la nova campanya per aquest Nadal 2019 i la ciutat ja llueix la decoració tradicional per celebrar les festes que es tancaran, com sempre, amb la benvinguda als Reis Mags d’Orient i la descoberta dels regals i obsequis. El Centre de la ciutat es va omplir de gent el dissabte a la tarda per passejar i comprar. Aquest dia hi havia alguns actes quasi imprescindibles, sobretot pels menuts. Al capvespre, quan ja es va fer fosc, es va inaugurar el pessebre institucional al Raval de Montserrat, i després es va procedir a l’encesa de les llums. L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va ser l’encarregat de fer clic a través d’un dispositiu remot.

El pessebre, com és habitual, és obra de l’Agrupació de Pessebristes de Terrassa i el d’enguany ha estat concebut per Ricard Verdaguer i Martí. L’autor va explicar que “es tracta d’una construcció convencional, fàcil d’identificar pel gran públic perquè fins i tot al rebost hi ha penjat un ós de pernil”. També va destacar que aquest any ha incorporat l’aigua en l’ambientació paisatgística a través d’una font i d’un estany.

La idea de donar presència a l’aigua va ser molt celebrada pels primers visitants, la majoria dels quals demanaven pas per poder fer la fotografia de rigor amb la càmera del mòbil. I és que el pessebre de Terrassa segueix la tradició popular però la qualitat dels seus materials i la configuració que l’envolten el doten d’una bellesa especial.

Darrere de l’obra hi ha moltes hores de feina, unes mil segons va comentar Verdaguer després de sumar la dedicació de tots els membres de l’agrupació. “Ens hi vam posar per Setmana Santa i van acabar fa pocs dies. Ara el que toca és gaudir-ne”, va afegir l’autor. L’obertura del pessebre va prosseguir amb l’encesa de l’enllumenat propi de les festes. El Raval va quedar ennegrit per uns segons i es va tornar a il·luminar amb les llums de colors. Els assistents van dirigir de seguida la mirada cap amunt per observar la decoració lumínica i cromàtica que cobra més vida encara gràcies a les figures i motius inspirats en Nadal. Enguany, la instal·lació es compon de 514 punts de llum arreu de la ciutat i s’encenen amb els horaris de l’enllumenat públic. Els actes del Raval es van cloure amb un recital de Terrassa Ciutat Coral que va oferir les primeres cançons de Nadal.

Plaça Vella i trenet
El Raval va ser un dels punts de visita obligada però no l’únic. L’altre fou la Plaça Vella ocupada, des del divendres, per la Fira de Santa Llúcia. Les carpes dels comerciants s’estenien per tot l’espai i els camins de pas estaven plens de gom a gom. La fira, com sempre, ofereix productes i articles típics de l’esperit nadalenc, alguns d’ells artesanats i amb molt de gust.

“Santa Llúcia” és sobretot lloc de trobada familiar. Els més petits queden embadalits amb les figuretes del pessebre, que hi ha un munt i totes semblen necessàries per acabar de completar la construcció. I a més de les figuretes, hi ha un grapat de “caga tió”, alguns tan minimalistes que es podrien penjar a l’arbre de Nadal. “Uiss que petit! Aquí només hi cap un o dos ‘lakasitos”, va comentar un nen mentre observava tot un desplegament de troncs amb barretina de totes mides en una parada.

A pocs metres de la fira un altre punt d’interès. La gran exposició de pessebres en el soterrani de l’atri de la Catedral del Sant Esperit. La mostra, que es va inaugurar el diumenge al migdia, està impulsada també per l’Agrupació de Pessebristes de Terrassa, la mateixa entitat que rep l’encàrrec del pessebre del Nadal. I si algun visitant volia tenir una percepció més sensorial del Centre vestit de Nadal, podia pujar al popular Trenet de Terrassa Centre i a poc a poc assaborir el nou paisatge que ofereix la ciutat.

Publicitat
To Top