Publicitat
Terrassa

Comencen els casals d’hivern amb 470 joves i infants

Un total de 470 infants i joves participaran en els casals municipals d’hivern organitzats per l’Ajuntament de Terrassa en col·laboració amb vuit entitats de lleure de la ciutat. Els casals, que arriben a la setena edició, començaran el proper dilluns, 23 de desembre, i acabaran el 3 de gener, amb horari de nou del matí a tres de la tarda.

Les activitats s’adrecen a infants i adolescents d’entre 3 i 17 anys. La major part dels participants (uns 375) són persones en situació de vulnerabilitat, que hi arriben derivats pels serveis socials, i que ja disposen de beques durant l’any escolar. Així, tenen també garantida la cobertura de les seves necessitats bàsiques durant el període de vacances d’hivern. Segons indica el Consistori, la gran majoria gaudiran de beques que cobreixen el 100% del cost, que a banda de l’aportació lúdica i educativa, també inclouen l’esmorzar i el dinar.

La resta de places (90), s’ofereixen a la resta de la ciutadania "com a recurs normalitzat que permeti conciliar la vida familiar i laboral en període de vacances escolars", diu l’Ajuntament. Aquestes places no estan subvencionades i el seu nombre i preu depenen de cada entitat. Tot i això, s’ofereixen a preus econòmics perquè es tracta d’una activitat sense ànim de lucre.

Els casals d’hivern compleixen una funció similar als casals del mes d’agost, "constituint una acció socioeducativa integral a càrrec de professionals del lleure infantil, socialment inclusiva i que cobreix un ampli ventall de necessitats d’infants i joves, més enllà de l’alimentació bàsica", afegeix el govern municipal, que va posar en marxa els casals d’hivern l’any 2013. Des d’aleshores, ha anat incorporant millores. Enguany, l’Ajuntament hi ha invertit 79.906 euros.

Juguem +
El saló Juguem+, al recinte firal de Terrassa, també obrirà aquest any un dia en horari de matí expressament per als infants que participen als casals. En aquesta edició la visita dels casals serà el 3 de gener. L’Ajuntament també facilitarà l’accés dels casals a la pista de gel situada a la plaça Nova els dies 24, 27 i 30 d’onze del matí a una de la tarda, en diferents torns.

Les entitats que faran casals enguany són les mateixes que l’any passat: Esplai Ca n’Aurell, Esplai Tremola de Vilardell, Centre de Lleure Tu Tries, Insoc Centre d’Esplai Guadalhorce, Esplai La Fàbrica Can Tusell, Esplai Can Palet, Grup de Colònies de Ca n’Anglada i Centre d’Esplai Can Parellada.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top