Publicitat
Terrassa

Veu egarenca al pacte sobre la discapacitat

La regidora de Junts per Terrassa (JxT) Meritxell Lluís s’incorpora a la Taula del Pacte Nacional pels Drets de les Persones amb Discapacitat en representació de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM).

Aquesta Taula, depenent depèn del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, té per objectiu l’elaboració del Pacte Nacional pels Drets de les Persones amb Discapacitat, fruit de la necessitat d’una acció institucional continuada per propiciar un nou model de polítiques orientades als preceptes de la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat de les Nacions Unides.

Aquest Pacte Nacional pels Drets de les Persones amb Discapacitat, en què s’han d’establir les línies estratègiques d’actuació pels pròxims anys, ha de ser un document transversal (que afecti a tots els àmbits), participatiu (obert a tothom) i transparent (amb rendició de comptes). Els seus impulsors asseguren que ha de ser un pacte amb impacte a l’acció política i també pressupostària.

Per Meritxell Lluís, "des del punt de vista municipalista, la importància de ser present en aquesta Taula, i fer-ho concretament en representació de l’ACM, rau en el paper fonamental que els ens locals tenen en el desenvolupament vital de les persones amb independència del seu gènere, origen, orientació sexual o de les seves capacitats".

Salvaguarda de drets
La regidora defensa que "des dels ajuntaments cal fer una aposta clara per a la inclusió plena, i no hi ha inclusió plena si no no hi ha vida independent". En aquest sentit, assenyala que "cal avançar per deixar la protecció i caminar cap a la salvaguarda dels drets de les persones amb discapacitat".

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top