Publicitat
Terrassa

La T-usual i la T-jove d’1 zona no serveixen per anar a Sabadell

Els primers dies d’aplicació de les noves tarifes de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) estan fent aflorar els dubtes que encara persisteixen sobre els nous títols de transport. A les queixes sobre la pujada de preus que alguns d’aquests canvis han comportat, s’han sumat aquests dies rèpliques sobre l’abast dels nous títols de transport.

Una de les queixes més freqüents que està rebent l’ATM per part de viatgers de Terrassa té a veure amb els desplaçaments a Sabadell. Tot i que estan en zones diferents, fins aquest any els trajectes entre Terrassa i Sabadell es podien fer amb una T-10 d’1 zona, sempre que no es realitzés cap transbord, ja que s’aplica una norma excepcional de municipis limítrofs.

El problema ha sorgit perquè molts d’aquests usuaris, davant la desaparició de la T-10, han passat a desplaçar-se amb la T-usual, ja que el títol que podria ser l’equivalent a la T-10, la T-casual, és molt més car.

Els qui han optat per la T-usual d’1 zona s’han trobat que aquesta no permet fer l’anada i tornada a Sabadell. Des de l’ATM expliquen que l’excepció sobre municipis adjacents només s’aplica a la T-casual, la T-familiar (a partir de l’1 de març) i la T-grup, però no amb les targetes que permeten viatges il·limitats, com la T-usual (abans T-mes), la T-jove i la T-dia.

Fonts de l’ATM detallen que el motiu pel qual no es pot fer amb aquests títols multiviatges és perquè la màquina validadora només té en compte la zona tarifària en la qual s’ha validat per primera vegada la targeta, el nombre de zones de la mateixa i la data de caducitat. De fet, alguns usuaris han vist com podien fer el desplaçament fins a Sabadell amb la T-usual d’1 zona, però després no podien tornar, ja que la màquina ha pres com a referència la zona 3 a on està situada Terrassa, i Sabadell està a una zona tarifària diferent, a la zona 2. Per tant, amb la T-usual es necessita disposar d’una targeta de dues zones per poder viatjar correctament a la ciutat veïna.

Increment de demanda
L’ATM s’ha vist obligada a recordar la vintena de punts d’atenció a l’usuari davant l’increment de consultes des de l’entrada en vigor de la nova política tarifària en alguns punts de la xarxa de transport, sobretot a les estacions de TMB.

L’ATM recorda que hi ha una vintena de punts d’atenció on es poden fer consultes i tramitar els títols bonificats per a famílies nombroses i monoparentals, la T-16 i la T-usual per a persones en situació d’atur, com són les oficines de FGC, estacions de Rodalies, d’autobusos i oficines de mobilitat, a més de TMB. En el cas de Terrassa, existeix l’oficina de mobilitat de Tmesa, al carrer d’Iscle Soler.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top