Publicitat
Terrassa

Junts per Terrassa demana regular l’ús del patinet

El grup municipal Junts per Terrassa (JxT), de la mà de la seva portaveu Meritxell Lluís, va presentar ahir les propostes de resolució que presentaran al ple d’aquest gener que se celebra divendres. Les propostes tenen aquesta vegada força impacte ciutadà. L’una fa referència a regular l’ús del patinet i l’altra a eliminar el cablejat aeri que encara preserva la ciutat.

Sobre l’ús del patinet, Lluís va considerar que el tema té una certa urgència. "Cada vegada hi ha més vehicles d’aquesta tipologia i el reglament municipal no arriba. Caldria fer una normativa, com han fet a Barcelona i a Sant Cugat, per tal de regular la circulació dels mateixos".

La portaveu de JxT va explicar que ara per ara només hi ha unes instruccions publicades el desembre passat per la Direcció General de Trànsit i que són d’obligat compliment pels ajuntaments. Aquestes instruccions ja s’apliquen i hi ha sancions. I va posar l’exemple d’un ciutadà de Terrassa sancionat amb 1.500 euros.

Per la portaveu "cal fer una campanya de difusió d’aquestes instruccions de Trànsit a la vegada que fer unes normes de seguretat i requeriments amb la Taula de Mobilitat". I va subratllar que "és important que hi hagi un marc jurídic tant pels usuaris, vianants i pels mateixos comerços que venen els vehicles. Això es va fer amb les bicicletes i ara cal fer-ho amb els patinets perquè, segons el lloc, pot suposar un perill pel vianant i el conductor".

La proposta de JxT arriba en un moment en el qual l’equip de govern que lidera Jordi Ballart ja està treballant en l’assumpte. La previsió és que la nova ordenança de mobilitat s’aprovi en els mesos vinents. És per això que JxT creu que ha d’haver una normativa ni que fos transitòria per cobrir el buit i adaptada a la ciutat. Mentrestant, doncs, hi haurà les instruccións de la Direcció General de Trànsit que s’han de complir i que volen ser de marc també per les modificacions sobre mobilitat municipal.

Amatents
Sobre el cablejat aeri, JXT sol·licita que l’Ajuntament faci un conveni amb les companyies elèctriques per retirar cables, pals i alguna torre que encara queda en el paisatge urbà. Lluís va recordar que hi ha veïns, com els de Can Parellada, que estan preocupats i amatents, sobretot quan fa mal temps. La portaveu va ser contundent. "Cal fer pressió i fins i tot obrir expedients sancionadors".

Finalment, JXT està negociant amb ERC una proposta en defensa del president de la Generalitat, Quim Torra. "La Junta Electoral no pot decidir sobre el president de la Generalitat. La competència és del Parlament de Catalunya". La proposta també exigeix immunitat per Oriol Junqueras, així com la llibertat dels polítics presos i el retorn dels polítics exiliats.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top