Publicitat
Terrassa

“Mira’m a la cara i no em tractis com si fos un nen”

Fupar i Prodis han posat en marxa a Terrassa la segona edició del cicle de xerrades “Quan estic malalt, escolta’m”. Persones amb discapacitat intel·lectual expliquen de primera mà als professionals sanitaris, en aquest cas de Mútua, com els hi agrada ser atesos.

“M’agrada que em mirin a la cara, que no em parlin com si fos un nen i que m’expliquin les coses directament a mi, no al meu acompanyant”, diu Alfons Figueras, usuari del Centre Ocupacional de Fupar, qui lidera en primera persona les sessions. Les xerrades, dirigides a metges, infermers i a personal administratiu i d’atenció al públic, aborden les necessitats sanitàries de les persones amb discapacitat intel·lectual i donen pautes als professionals per superar barreres d’accés a la sanitat”.

Barreres
Les barreres són diverses. Inclouen la manca d’accessibilitat cognitiva en l’explicació dels diagnòstics o tractaments mèdics, un tracte infantilitzador “o la manca de suports per prendre decisions sobre la pròpia salut”. Ana Bravo, professional de l’àrea psicosocial de Fupar afegeix: “Volem potenciar una mirada més sensible i més propera a la discapacitat”.

El cicle de xerrades acabarà el 12 de febrer i es fa a cinc centres de salut de MútuaTerrassa: CAP Rambla, CSMA, CAP Oest, CAP Sud i el Servei d’Urgències. “Un projecte així ens permet millorar l’atenció que reben les persones amb discapacitat intel·lectual, humanitzar l’atenció sanitària i millorar l’experiència d’aquests pacients als nostres centres”, diu Mamen Galindo, Cap de Gestió de Clients de Mútua.

El cicle és fruit de la col·laboració entre Fupar i Prodis, i compta amb el suport de l’Ajuntament, la Federació Dincat-Plena Inclusió i Mútua. La primera edició va tenir lloc l’any passat als CAPs del Consorci Sanitari de Terrassa (CST).

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top